Bridgestone празнува последното отброяване за Зимните олимпийски игри PyeongChang 2018

Световен олимпийски партньор за подпомагане провеждането на Зимните олимпийски игри с продуктово предлагане, спортни партньорства, образователни програми и др.


30
ян.
2018

Bridgestone Corporation (Bridgestone), най-голямата компания за производство на гуми  и каучукови изделия в света и световен олимпийски партньор, е готова да подкрепи предстоящите Зимни олимпийски игри PyeongChang 2018 – първите зимни олимпийски игри като световен олимпийски партньор – чрез различни продукти, спортни и образователни инициативи в Южна Корея.

Като част от програмата си, Bridgestone доставя зимни гуми за превозните средства на Международния олимпийски комитет (МОК) в рамките на олимпийския автопарк, и подкрепя Team Bridgestone – глобален списък на олимпийските и параолимпийските надежди, целящи да се състезават в PyeongChang. Освен това компанията се гордее да подкрепя официалната образователна програма PyeongChang 2018 за подпомагане на Игрите да оставят дълготраен положителен ефект в приемащата страна и планира да сподели основното си олимпийско послание „Преследвай мечтата си“ („Chase your dream”) с посетители и фенове, чрез маркетингови усилия в държавата домакин.

„Докато отброяваме дните до Зимните олимпийски игри PyeongChang 2018, Bridgestone се гордее с това, че демонстрира по-нататъшния ни ангажимент към Олимпийското движение и най-големите спортисти в света, и подобрява начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят, като част от ангажимента на компанията „Нашият начин да служим“, каза Ашеко ‘Дюк’ Нишияма, изпълнителен вицепрезидент и изпълнителен директор, Bridgestone Corporation. „Тези игри, също така, означават още една важна стъпка напред в укрепването на марката Bridgestone на световната сцена. Очакваме с нетърпение да демонстрираме нашите висококачествени продукти и услуги, да разширим бизнеса си в Южна Корея и да ангажираме нашите 143 000 колеги в цял свят, като споделяме посланието ни „Преследвай мечтата си“, което дава възможност на хората навсякъде да не се отказват в преследването на мечтите си.”

Зимните гуми на Bridgestone Blizzak за автопарка на МОК

Като официален представител на гуми за олимпийските игри, Bridgestone ще предостави водещите си в индустрията зимни гуми Blizzak за всички превозни средства на Международния олимпийски комитет (МОК) в официалния олимпийски автопарк. Гумите са важна характеристика за безопасност на превозното средство, което означава, че то трябва да бъде оборудвано с правилния тип гуми, подходящи за съответните условията за шофиране. Проектирани със специални каучукови съединения, които остават гъвкави при падане на температурите, зимните гуми на Bridgestone Blizzak осигуряват засилено сцепление при заснежени, заледени и кални условия, което дава на олимпийските представители максимален контрол по време на пътуване в PyeongChang.

Кампанията “Преследвай мечтата си“ в Южна Корея
Чрез глобалното си олимпийско послание, озаглавено „Преследвай мечтата си“, Bridgestone работи, за да съживи олимпийския дух по начини, които дават възможност на хората навсякъде да преодолеят трудностите и да не се отказват от своите цели. В страната домакин, това съобщение ще бъде представено от Bridgestone чрез външна реклама, видима на летище Инчеон, на много места в Сеул и в близост до локациите на PyeongChang 2018, за да помогне посрещането на феновете на Олимпийските игри, доброволците и медиите в Южна Корея. Марката Bridgestone и видеото „Преследвай мечтата си“ също така ще бъдат показани на дигитални източници в Южна Корея, както и като телевизионни реклами по Олимпийския канал.

Подкрепа за отбора на Bridgestone

Спортистите са движещата сила на Олимпийските игри и представляват сърцето на Олимпийското движение. Те също така са клиенти на Bridgestone, които прекарват безброй часове на пътя, ден след ден, пътуват до и от тренировки и състезания, независимо от разстоянието или метеорологичните условия. Компанията гордо подкрепя повече от 100 спортисти в различни спортове по света, които са членове на Team Bridgestone. Този списък включва повече от 50 олимпийски и параолимпийски герои и надежди в 10 страни, които въплъщават посланието на компанията „Следвай мечтата си“ и са негови посланици, за да послужат като лице на дейностите на Bridgestone.

Посланиците спортисти от Team Bridgestone, които в момента тренират за олимпийските и параолимпийските игри по зимни спортове PyeongChang 2018 са: Нейтън Чен (САЩ, фигурно пързаляне), Мачи Кот (Полша, ски скокове), Елана Мейърс Тейлър (САЩ, бобслей) , Ейми Пърди (пара-сноуборд), Евън Стронг (САЩ, пара-сноуборд) и Пиер Ваултие (Франция, сноуборд). Team Bridgestone включва и японския национален отбор по хокей на лед, известен като Smile Japan, който включва служител на Bridgestone в своя списък.

Оставяне на наследство в Южна Корея

През декември Bridgestone обяви партньорство с организационния комитет PyeongChang за олимпийските и параолимпийските игри през 2018 г. (POCOG), за да подкрепи Програмата за образование PyeongChang 2018. Подкрепата на компанията позволи официалната образователна програма на Зимните олимпийски игри да разшири обхвата си до нова група ученици – децата в Дома за сираци „Shin Mang Won“ в провинция Гуенхи, Янгпхен.

През декември 2017 г. Bridgestone и POCOG съвместно организираха „Ден PyeongChang“ в сиропиталището, където децата се запознаха с олимпийските спортове и научиха за олимпийските ценности на приятелството, високите постижения и уважение. През януари компанията ще е домакин на група от Shin Mang Won, когато олимпийският факел ще премине през Сеул, а през февруари Bridgestone ще предостави на децата от сиропиталището невероятна възможност да изпитат PyeongChang 2018 от първа ръка, като ги направи зрители от ВИП ложето по време на програмата на Зимните олимпийски игри.

Ангажимент към региона

Bridgestone има над 65 000 поддръжници и 104 местоположения в Азия и Тихия Океан, които наблюдават дейността и доставят продукти в целия регион. Bridgestone Tyre Sales Korea, Ltd. (BSTK) с гордост работи в Южна Корея от 2001 г. насам. Базирана в Токио, Bridgestone Corporation има повече от 143 000 служители в световен мащаб, работещи за доставката на широка гама иновативни, високоефективни гуми и диверсифицирани продукти до повече от 150 държави и територии по света.

Текуща подкрепа за олимпийското движение

В допълнение към подкрепата на компанията за Олимпийското движение като световен олимпийски партньор, Bridgestone Corporation стана първият партньор на Олимпийския канал през август 2016 г., като подписа четиригодишно споразумение за подкрепа на новаторската цифрова платформа в своята мисия да празнува Олимпийското движение и успехите на най-големите спортисти в света всеки ден от годината. Bridgestone Corporation също е златен партньор на Токио 2020 за параолимпийски игри и ще подкрепи японския параолимпийски екип до 2020 г .; Bridgestone America също подкрепя американските параолимпийски игри през 2024 г..

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >