Мотоциклети » Bridgestone подкрепя млади таланти в мотоциклетизма

Bridgestone подкрепя млади таланти в мотоциклетизма

2004
2022

Страстта за състезания и желанието да си винаги готов да се изявиш, са в основата на състезанията с мотоциклети. Това са ценностите, които също вдъхновяват Bridgestone да бъде еталон на всички ентусиасти на моторни спортове, благодарение на доброто качество на продуктите на компанията. Bridgestone отново потвърди отдадеността си на мотоциклетизма, подкрепяйки млади таланти, които ще оформят бъдещето на мотоциклетните състезания.

За втора поредна година Bridgestone е партньор на Hawkers European Talent Cup (HETC), международния еталон за насърчаване на талантливи младежи. HETC си спечели име като шампионат, в който всички млади състезатели искат да се състезават, преди да преминат към шампионата Moto3 FIM JuniorGP, Moto2, и за тези, които се отличават – MotoGP.

Като единствен доставчик на гуми, Bridgestone ще работи заедно с вдъхновяващи шампиони, които се състезават за титлата по време на седем състезания, провеждани на едни от най-красивите писти в Испания и Португалия.

Освен това, от тази година, Bridgestone ще се присъедини към Френската федерация по мотоциклетизъм (FFM) като официален партньор и единствен доставчик за Objectif Grand Prix (OGP), най-важното младежко състезание във френските мотоциклетни състезания.

Шампионатът Objectif Grand Prix се състои от седем състезания във Франция и дава възможност на млади пилоти на възраст от 11 до 18 години да се състезават на най-емблематичните писти във Франция. Целта е ясна: да се подпомогне откриването и обучението на млади таланти, които могат да бъдат мото-шампионите на утрешния ден.

Мотоциклетистите както в HETC, така и в OGP ще бъдат снабдени с топгумите Bridgestone V02 slick.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ