Bridgestone обяви ангажимента Е8 до 2030 г.

1803
2022

Нова корпоративна рамка за увеличаване на бизнес трансформацията, в подкрепа на реализирането на устойчиво общество

Bridgestone обяви глобалния старт на Bridgestone E8 Commitment, силен израз на корпоративния ангажимент на компанията в подкрепа на изграждането и реализирането на устойчиво общество до 2030 година. E8 е в синхрон с визията на Bridgestone да осигурява стойност за клиентите и обществото в качеството си на компания за устойчиви решения. Той включва осем ценности които целят не само стимулиране на растежа и трансформацията на бизнеса, но и това да се случва по устойчив начин, заедно със служители, партньори и обществото.

Освен това, E8 е рамката за продължаващото развитие на компанията като Bridgestone 3.0[1] – трансформацията на бизнес модела към лидерство в устойчивата мобилност и усъвършенстваните решения за мобилност.

Ценностите на Bridgestone E8

E8 е съвкупност от 8 ангажимента – енергия (Energy), екология (Ecology), ефективност (Efficiency), разрастване (Extension), икономика (Economy), емоция (Emotion), улеснение (Easy) и предоставяне на възможности (Empowerment) – които заедно изграждат стратегическите приоритети на Bridgestone, вземането на решения и усилията за устойчивост във всеки аспект на бизнеса и дейността на компанията.

Ангажиментите в областта на енергията и екологията са свързани с ясните екологични цели на Bridgestone: постигане на въглеродна неутралност, работа със 100% устойчиви материали и работа в по-добър баланс с природата до 2050 г.

Признанието, че устойчивостта касае както хората, така и планетата, е отразено в ангажиментите за емоция и предоставяне на възможности – започвайки с хората в екипа на Bridgestone, тяхната безопасност и благополучие, включвайки и правата на човека, многообразието и приобщаването, трудовите практики и многото и разнообразни приноси на компанията към по-безопасно общество и по-здрави общности.

В съответствие с работата си за подпомагане на формирането на устойчиво бъдеще на мобилността, компанията се ангажира да създава, съвместно с партньорите си, възможности за разрастване, ефективност и улеснение на мобилността като цяло.

И на последно място, с ангажимента си към икономиката, Bridgestone признава значението на максимизирането на растежа и икономическата стойност от бизнеса.

Президентът и главен изпълнителен директор на Bridgestone EMIA, Лоран Дарту,  коментира: „Живеем в тревожни и смутни времена – както с войната в Украйна и нейните трагични последици за толкова много хора, така и извънредната климатична ситуация и въздействието, което тя оказва върху планетата, живота и поминъка на хората по цял свят.“

„Сега, повече от всякога, е време да се даде приоритет на социалната стойност и устойчивост, наред с растежа на бизнеса. Така че с чувство за решимост и спешност, ние затвърдихме ангажиментите на Bridgestone да оперираме устойчиво. Каним всички наши колеги, партньори и клиенти да се присъединят към нас в изпълнението на ангажиментите в E8, за да помогнем за формирането на устойчиво бъдеще за всички“.

Устойчивостта в основата на нашата стратегия

E8 е нов израз на ангажиментите на Bridgestone, но компанията вече е постигнала стабилен напредък в устойчивото бизнес развитие през последните години. През 2020 г. Bridgestone Group намали глобалните си емисии (обхват 1 и 2) с 31% спрямо референтния показател за 2011 г. 100% от електроенергията, използвана в европейските обекти, е от възобновяеми източници, a компанията продължава да инвестира в иновативни технологии за устойчиви гуми като ENLITEN.

Bridgestone е един от основните поддръжници на електрификацията на мобилността – през 2021 г., 50% от 10-те водещи производители на електромобили в световен мащаб избраха оборудване на Bridgestone и 50% от топ 10 на най-продаваните електромобили в Европа бяха оборудвани с гуми Bridgestone, а цифровото решение за управление на автопарка на Bridgestone –  WEBFLEET, помага на клиентите да намалят разхода на гориво и свързаните с него емисии с до 25%.

Усилията на Bridgestone за устойчивост са доказани от независими източници. През 2021 г. EcoVadis присъди платинен статус на Bridgestone EMIA, поставяйки компанията в топ 1% от 85 000 оценени от тях бизнеси в световен мащаб. Компанията наскоро получи и най-високата оценка в престижния рейтинг на CDP за лидер в ангажираността на доставчиците за пети път и за трета поредна година като признание за усилията да стимулира устойчивостта във веригата на доставки.


[1]Bridgestone е основана през 1931 г. (Първа фондация);През 1988 г. започва Втората фондация, когато Bridgestone се слива с Firestone, за да стане глобална компания;Bridgestone 3.0 (Трета фондация) стартира през 2020 г., за да сигнализира за по-нататъшната трансформация на своя бизнес модел, за да стане лидер в решенията за устойчива мобилност и мобилност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин