Bridgestone: номер 1 при летните гуми за идващия сезон


30
мар.
2021

Bridgestone бе обявена за „Производител на годината“ за летни гуми за 2021 г. от AUTO BILD, след като нейните гуми бяха оценени за тяхната динамика на шофиране и по-балансирани резултати в тазгодишния кръг от тестове за летни гуми.

Наскоро Bridgestone Potenza Sport бе обявена за победител в теста за спортни гуми на AUTO BILD Sportscars 2021. Гумата получи най-високи оценки на сухo, включително за най-къс спирачен път, и е сред първите две места за управление при сухи настилки. Гумата бе обявена за най-добра на мокри настилки – счита се, че има най-краткия спирачен път, че предоставя най-добрата управляемост, че е най-добрата на мокра кръгова писта, и че има силни характеристики при аквапланинг. Bridgestone Potenza Sport получи също най-висока оценка за комфорт при шофиране.

ADAC оцени Bridgestone Turanza T005 като „добра“, което е най-високата оценка за гуми в историята, давана от изданието – поставяйки гумата на подиума в теста за летни гуми от 2021 г. ADAC награди Bridgestone Turanza T005 за нейните комплексни възможности: счита се за добра както на сухи, така и на мокри пътища, с къси спирачни пътища и високо ниво на сцепление, с добри характеристики за разход на гориво и ниво на вътрешен шум, счита се и като много балансирана гума като цяло.

AUTO BILD 4×4 посочи Bridgestone Turanza T005 като „образец“, с най-добри резултати при сухи пътища, включително най-добра както при спиране, така и при управление; с добри резултати при мокри пътища – най-добра при мокра кръгова писта и добра при управление; както и с най-добри резултати при съпротивлението при търкаляне.

По повод резултатите от теста, Даниел Жиру, главен директор по продажбите в Bridgestone EMIA, сподели: „Няма съмнение, че тези неотдавнашни признания се отнасят и до водещите ни силни страни в научноизследователската и развойната дейност. Ние се ангажираме непрекъснато да инвестираме в развитието на нашите премиум гуми, като тук Bridgestone Potenza Sport и Bridgestone Turanza T005 са фантастични примери, за да доставяме продукти с висока добавена стойност на нашите клиенти. Ние сме особено горди когато виждаме, че Potenza Sport се представя толкова добре – това е най-новото допълнение към нашето портфолио и смело мога да кажа, че не сме изненадани да видим, че печели нови фенове в този период на тестване. „Производител на годината“ за летни гуми е само черешката на тортата, и наистина е свидетелство за упоритата работа и отдадеността на нашите брилянтни екипи.”

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин