Bridgestone възобновява производството

1504
2020

Bridgestone EMIA обяви, че няколко завода в производствената ѝ мрежа бавно ще увеличават производството в отговор на нуждите на бизнеса и клиентите.

Към днешна дата, производството се възобновява във всички заводи, разположени в Испания (Бургос, Билбао и Пуенте Сан Мигел) и Русия (Уляновск). Предполага се, че заводът за гуми на леки автомобили в Бари (Италия) и заводът за регенерат продукти в Ланклаар (Белгия) ще възобновят дейността си по-късно този месец. Заводите в Индия, Южна Африка и Франция засега ще останат затворени.

Производствата в Полша (Познан и Старгард) и Унгария (Татабаня) не са преустановявали дейността си през целия този период, но работят с намален капацитет.

Плановете за възобновяване на дейността отразяват тенденцията на търсенето, наблюдавана в няколко от пазарните сегменти на Bridgestone EMIA, включително ОЕМ* автомобилни гуми и сектора на товарните автомобили – който беше по-малко засегнат от икономическия спад, вследствие на глобалната пандемия. Bridgestone EMIA продължава да работи в тясно сътрудничество със своите клиенти и доставчици, за да осигури адекватни доставки, като същевременно следи отблизо колебанията в търсенето.

Здравето и безопасността на служителите остават най-важният приоритет. По тази причина Bridgestone предприема подходящи превантивни мерки в съответствие със своите протоколи за предотвратяване на професионални опасности и стриктно спазвайки указанията и препоръките на здравните власти, за да осигури социално дистанциране и адекватна защита на работната си сила. В допълнение, преди възобновяването или разширяването на дейностите са въведени щателни процедури и контролни списъци за гарантиране на безопасността на работното място.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин