Bridgestone въвежда технологията ENLITEN® в моторните спортове

0709
2023

Bridgestone обяви, че ще снабди екипите на Bridgestone World SolarChallenge (BWSC) с гуми, разработени с 63% рециклирани и възобновяеми материали. Гумите, които са проектирани по поръчка, за да отговорят на уникалните предизвикателства на състезанието – изминаване на 3000 километра в Австралия,отбелязват и първото използване на новата технология ENLITEN® на компанията в състезания с мотоциклети.

Bridgestoneвинаги е била отдадена към това да поддържа безопасността в моторния спорт, където шофьорите многократно са изправени пред предизвикателства при екстремни условия и ситуации. Компанията се гордее със своята страсти неуморна ангажираност към еволюцията на технологиите, производството, логистиката, силата на марката и развитието на талантите чрез моторния спорт. През 2023 г. Bridgestone празнува 60-ата годишнина от дейността си в моторните спортове и продължава да се стреми да подкрепя устойчивия глобален моторен спорт.

  • „ENLITEN®„:Новата технология на Bridgestone за първокласен дизайн на гуми в ерата на EV

Bridgestone е разработила нови гуми за BWSC 2023, включващи ENLITEN®, новата базова технология за дизайн на продукти на компанията. ENLITEN® издига конвенционалните гуми на ново ниво, като подобрява екологичните показатели и същевременно успява да надхвърли изискванията на клиентите и пазара по отношение на характеристиките на продукта. Чрез усъвършенстваните характеристики на технологията ENLITEN®, Bridgestone се фокусира върху увеличаване на обществената стойност и стойността за клиентите.

Гумите, оборудвани с ENLITEN®, доставени на BWSC, са предназначени да помогнат на отборите да отговорят на екстремните изисквания по време на състезанието от 3000 км, включително ниско съпротивление при търкаляне, износване и тегло. Bridgestone ще персонализира гумите въз основа на нуждите на екипите, за да демонстрира новата технология ENLITEN и изключителните възможности на гумите. Bridgestoneще продължи да разработва и доставя персонализирани гуми за своите клиенти,оборудвани с технологията ENLITEN, чрез моторни спортове и конвенционални гуми.

Гумите, които Bridgestone доставя, ще включват също и гума със съотношение на рециклирани и възобновяеми материали (MCN – MaterialCircularityNumber) от 63%, което е подобрение в сравнение с прибл. 30%, използванипо време на събитието BWSC 2019. Рециклираните и възобновяеми материали, използвани при разработването на тези гуми, включват рециклирани органични влакна, възстановени сажди, рециклиран каучуков химикал, рециклирано масло и армировъчен материал, използващ рециклирана стомана. Освен това гумите, доставени за круизър класа, са допълнително разработени с помощта на силициев диоксид от оризови люспи и сажди, възстановени вследствие напиролиза на използвани гуми.

3.Логистика с ниски въглеродни емисии при доставка на гуми

За доставката на гуми BWSC, Bridgestone избра да работи с DHL, водещ доставчик на логистика, целящ нулеви емисии до 2050 г. Чрез използването на решението GoGreen Plus на DHL, транспортирането на гуми до BWSC ще бъде със 100% въглеродно неутрална доставка чрез комбинация от използване на устойчиво корабно гориво (insetting) и компенсиране на емисиите чрез въглеродни кредити VER Gold Standard (offsetting).

„Bridgestone е развълнувана да допринесе за по-устойчиво бъдеще на моторните спортове в Bridgestone World Solar Challenge чрез нашите гуми с технология ENLITEN, направени с 63% рециклирани и възобновяеми материали, както и чрез нашите инициативи за изграждане на съвместни вериги за доставки. Ще демонстрираме новата технология в екстремни условия.”, каза Наотака Хорио, директор на Bridgestone Motorsports. „Освен това, като основен спонсор, ние очакваме с нетърпение да помогнем на млади и разнообразни инженерни умове от цял свят да създадат революционни технологии в BWSC, които могат да играят роля в едно по-устойчиво общество на мобилност на бъдещето.“

Поставяйки устойчивостта в основата на управлението и бизнеса, Bridgestone се стреми да реализира визията си към 2050 г. за осигуряване на обществена стойност и стойност за клиентите като компания за устойчиви решения. BWSC играе уникална роля в това пътешествие като конвергенцията от моторни спортове и устойчиви решения за бъдещето. BWSC демонстрира ценностите „Енергия“ и „Емоция“ от Bridgestone E8 Commitment, който очертава корпоративния ангажимент на Bridgestone към реализиране на общество с въглеродна неутралност в сферата на мобилността („Енергия“) и към вдъхновяването на вълнение и разпространението на радост в света на мобилността („Емоция“).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин