Brabus Ultimate E Concept – отровно електрическо „джудже“


17
сеп.
2017

Brabus показа на автосалона във Франкфурт IAA електрически Smart със 150 киловата (204 к.с.). Останалите технически данни са: 350 Нм максимален въртящ момент и спринт до 100 км/ч само за 4,5 секунди. Може би малко разочароваща е максималната скорост от 180 км/ч.

На въпроса, дали 204 к.с. имат смисъл за един градски мъник, шефът на Brabus Бодо Бушман отговаря следното: „Електрическите спортни автомобили трябва преди всичко да доставят удоволствие. За целта освен спиращо дъха ускорение, е необходим и достатъчен пробег“. Заради капацитета на батерията от 22 киловатчаса последното не е много задоволяващо. Иначе моделът е със задно задвижване и 1-степенна трансмисия. Батериите са литиево-йонни, разположени в пода на автомобила. Според Brabus те са леки и позволяват тегло на модела от само 1085 кг. За 30 минути пък е възможно да заредите 80 процента от батерията.

По-широката каросерия позволява използването на 18-цолови джанти – необичаен формат за толкова малък автомобил и електромобил. Предните гуми са с размер 205/35 R18, отзад 235/30 R18. Моноблоковите алуминиеви джанти са сред най-леките. За версията от автосалона те са лакирани в черно с жълти акценти.  Освен това този супер-Smart е оборудван с аеродинамични компоненти като преден спойлер, странични прагове и заден дифузьор. В унисон с жълтия вят автомобилът е със синя кожена тапицерия с жълти шевове в интериора. Многобройни детайли по арматурното табло също са в жълт цвят.

Към момента Brabus Ultimate E Concept е в процес на тестване – възможно е моделът да бъде произведен в малка серия.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин