Brabus 900 Superblack – подарък за рождения ден с 900 к.с.

0207
2022

Happy Birthday, Brabus! Традиционната тунинг-фирма празнува през 2022 г. своя 45-ти рожден ден. Тунинг-сппециалистите от Ботроп, Германия са решили сами да си направят подарък 900 Superblack като специална версия на G-клас. Освен личаща от името мощност, новият модел разполага и с внушителен бодикит и повече черен грим от всяка една блек-метъл банда. Освен това със сигурност е и по-шумен.

Увеличаване на работния обем на 4,4 литра

Преди външния вид нека се спрем на ъпгрейда на задвижването, което е задължително при Brabus. Обикновено в AMG G 63 работи 4-литров битурбо V8 агрегат с 585 к.с. и 850 Нм максимален въртящ момент.  За да бъдат вдигнати мощността на 900 к.с., а максималния въртящ момент на 1250 Нм, е било необходимо не само оптимизиране на софтуера. Brabus са запретнали ръкави и са увеличили работния обем на двигателя от 3982 на 4407 куб. см. Солидният V8-звук излиза от черни ауспухови тръби от неръждаема стомана. Окачване с регулиращи се пружини собствена изработка приближава автомобила с до 45 до асфалта и подобрява поведението му в завои.

280 км/ч максимална скорост

Дали всичко това си е струвало? Разбира се! За 3,7 секунди 2,6-тонният колос достига темпо 100 км/ч (серийният модел: 4,5 сек). Този Brabus-G е с ограничение на максималната скорост от 280 км/ч, което е доста повече от серийните 240 км/ч. Гумите отпред са с размер 295/30, а отзад – 355/25.

Навсякъде черно

Джантите се наричат Monoblock Z Platinum Edition и са издържани в черен цвят. Бодикитът прави каросерията по-широка с 10 см и включва по-спортни брони с тъмни карбонови елементи. Тъкан карбон има и по радиаторната решетка, по дръжките на вратите, по декоративните лайстни, покривалото на резервното колело, LED-светлинната ивица на покрива и др. Естествено всички хромирани елементи и надписи са в черно. Единственото цветно нещо е червеният карбонов капак на двигателя.

Тъмният цвят продължава и във вътрешното пространство, покрито с особено мека, черна кожа. Освен животинският материал, са използвани карбон и черен хром. Демонстрация на допълнителната мощ е скоростомерът до 300 км/ч. Практично: сега вратите се отварят на 90 градуса, което улеснява качването.

Цена от над 1 милион лева

Както вероятно предполагате, при Brabus удоволствието не е евтино: 1.023.000 лв. е цената на показания тук автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин