Brabus 800 Adventure XLP Superblack: G-класа пикап с клиренс 49 см и 800 конски сили

2101
2022

Brabus 800 Adventure XLP Superblack: G-класа пикап с клиренс 49 см и 800 конски сили

Mercedes още не е оборудвал с последната G-класа с редукторни мостове – но Brabus го направи. Тунерът подготвил още един модел пикап Adventure XLP, който разполага не само с „леген“ за товарене. Модифицираното „кубче“ е с 68,9 сантиметра по-дълга от обикновената G-класа, като се простира на впечатляващите 5,31 метра дължина и носи името Brabus 800 Adventure XLP Superblack.

Благодарение на значително подобреното окачване с алуминиеви редукторни мостове, Adventure XLP предлага огромен клиренс – цели 49 сантиметра, благодарение на които трябва да може да се справя с почти всякакви терени. В интерес на истината, огромните 22-цолови джанти може да не са идеални за офроуд, но поне са обути с All Terrain гуми.

Пикапът получи и значително по-мощен двигател. Brabus „пипва“ 4,0-литровия V8 с два турбокомпресора, за да постигне 800 к.с. и впечатляващ въртящ момент от 1000 Нм. Това са характеристики на суперавтомобил, но не очаквайте спортно поведение с оглед размерите и теглото на автомобила (2936 кг).

И все пак: Benz-ът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди и достига максимална скорост от 210 км/ч. Може да и повече, но максималната скорост е електронно ограничена заради високия център на тежестта и гумите за офроуд.

За да отговаря на името си, интериорът на AMG G 63 е облечен с черна кожа – като такава откриваме дори на под. Цели 206 елемента са решени в т. нар. „сенчест хром“, но е използвано и голямо количество карбон. Логата „77“ са препратка към 1977, годината, в която компанията е основана.

И ако всички тези модификации все още не са достатъчно забележими за вас, може би трябва да споменем, че от Brabus са поставили осветление на ауспусите отстрани…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин