Тунинг » Brabus тунингова чистоновия Mercedes S-клас W223

Brabus тунингова чистоновия Mercedes S-клас W223

2304
2021

Brabus направи тунинг на новия Mercedes S-клас. Освен доволно по-голяма мощност за S 500 и S 400 d, се предлагат смъкване на каросерията, джанти, бодикит и още.

Малко след пазарния старт тунинг-фирмите представиха първите си части за новия Mercedes S-клас. Култовите тунинг-специалисти от Brabus са едни от първите – никой не е очаквал друго. Преди да се появят обаче най-дивите творения а ла Rocket 900 на базата на AMG, специалистите от Ботроп, Германия пуснаха „по-семпла“ версия. Тя включва по-голяма мощност за S 500 и S 400d, както и смъкване на каросерията и окачването, бодикит и джанти, които променят доста атрактивно външния вид на S-клас.

4,7 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч в S 500

И двете увеличения на мощността са възможни благодарение на допълнително устройство за управление на двигателя. При S 500 мощността се вдига от 435 на 500 к.с., а максималният въртящ момент – от 520 на 590 Нм. Освен това има промяна при запалването и впръскването, леко повишено е и налягането на пълнене. Сега 3-литровият 6-цилиндров агрегат ускорява луксозната лимузина за 4,7 секунди от 0 до 100 км/ч, а както обикновено максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. В случая със S 400 d на разположение са 370 к.с. и 750 Нм максимален въртящ момент – с 40 к.с. и 50 Нм повече. Стандартният спринт на модела с двигател със самовъзпламеняване е посочен от Brabus като 5,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Скоро ще има и увеличение на мощността за други моторизации.

Джанти с размер до 21 цола

Бодикитът е подходящ за S-класи с ниво на оборудване AMG-Line. Отпред Brabus са монтирали LED-дневни светлини и преден сплитер, а отзад има допълнителен елемент на задната броня и нови крайни ауспухови тръби. Скоро ще се предлага и карбонов спойлер. По отношение на джантите клиентите имат избор между 19 до 21 цолови. Широчината на 21-цоловите гуми е 265 милиметра отпред и 305 милиметра отзад. В зависимост от режима на движение смъкването на каросерията и окачването е с около 25 милиметра. Като цяло тази Brabus-S-класа изглежда доста внушителна – особено в комбинация черно/черно.

По отношение на вътрешното пространство почти няма неизпълними желания. Започваме с осветените прагове на вратите. Предлагат се и изцяло кожени тапицерии, а от Brabus са приготвили за новия S-клас и карбонови декоративни бленди „Signature Carbon“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ