Brabus преработи мини G-класата

0308
2020

„Благородната“ тунинг компания Brabus преработи Mercedes GLB, като му осигури „ъпдейт“ на външния вид и по-висока мощност. Вече 40 години фирмата за доработки със седалище в Ботроп се занимава с моделите от Щутгарт, като ги адаптира спрямо индивидуалните предпочитания на клиентите. Наред с истински чудовища по отношение на мощността като G 900 Brabus преработва и малки автомобили като досегашната бензинова версия на Smart Fortwo. От дългогодишния опит на специалистите в компанията ще се възползва и новият GLB. Brabus обаче не предлага SUV-a като цялостен проект, а предлага модификациите поотделно.

Brabus демонстрира сдържаност при GLB

Естествено, по желание на клиента за GLB изчезва класическата звезда на Mercedes, която бива заменена с типичното за Brabus B (120 лв.). Във версията на Brabus предната броня изглежда значително по-агресивно и разполага с големи въздухозаборници (1140 лв.), както и с малък елемент за отвеждане на въздуха. Предният сплитер се предлага разделен на две части. За покрива специалистите от Ботроп предлагат познатите „Power Beams“. LED-лайстни придават на SUV-a визия на „корав офроудър“. Допълнителните фарове са свързани с дългите светлини и подобряват видимостта далеч напред.

След модификациите на Brabus отзад GLB получава четири ауспухови накрайника.

За атрактивна визия отстрани Brabus предлага джанти с по 10 спици, собствена разработка. Те са фрезовани и се предлагат в размери 18, 19 и 20 цола (от 9000 лв.). За задната част могат да бъдат поръчани черни ауспухови тръби с диаметър 90 мм. Предпоставка за тях е наличието на пакета AMG Line на Mercedes. Като завършек на покрива може да бъде поръчан спойлер за 1600 лв. Като цяло, компонентите не изглеждат толкова очебийно, колкото бихме очаквали.

По желание и с нова кожа

Интериорът също получава типичното за Brabus изпипване на детайлите. В него са включени алуминиеви лайстни за прагове с осветен надпис Brabus (1600 лв.), алуминиеви педали (480 лв.) и специални стелки с избродирани лога (390 лв.). Съществува възможност и за интериора по изцяло индивидуален проект, направен директно от шивачите на Brabus.

По отношение на интериора Brabus демонстрира сдържаност. Тук клиентите могат да поръчат алуминиеви педали или светещи лайстни на праговете.

30 мм по-нисък или 35 мм по-висок

Освен оптични подобрения Brabus GLB по желание на клиента могат да бъдат поръчани и нови пружини. Разработените за 4х4-версиите спортни пружини са оптимизирани специално за нископрофилни гуми и позволяват използването на спортни гуми. За GLB се предлага и „смъкване“ на каросерията с 30 мм, докато приятелите на офроуда могат да я направят с 35 мм по-висока.

Двата LED-модула помагат за по-добра видимост нощем.

Тунинг кит за повече мощност при GLB 250

Който иска повече мощност, освен оптични подобрения може да поръча и „PowerXtra B25 Performance Upgrade“. Той е проектиран за GLB 250 и осигурява на SUV-a с до 46 допълнителни конски сили. Така след намесата на Brabus машината разполага с 270, а не с „заводските“ 224 к.с.

За да поръчате черните ауспухови накрайници, ще трябва да имате вече наличен AMG-пакет.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин