BoschSensortec представя най-малкия в света 9-осeв сензор за движение

Компактен и енергоспестяващ дизайн,подходящ за смартфони, смарт часовници и други персонални преносими устройства


3
авг.
2016

Той е подходящ за много и различни сфери на употребакато смартфони, смарт часовници, спортни тракери, устройствата за добавена и виртуална реалност. Съвместиме и с различни бижута с интелигентни функции – пръстени, огърлици и др.

 

За разлика от смартфоните, при персоналните преносими устройства като очила, гривни и брошки има строги ограничения, свързани с размерите и разхода на електричество. При тях миниатюрният и енергийно ефективен 9-осев сензор BMX160е идеалният компонентс разход на електричество от 1,5 милиампера (mA). С размери 2,5 х 3,0 х 0,95 mm това е най-малкият 9-осев сензор за движение в света.

 

„Комбинирайки напредналите технологии на BoschSensortec в едно устройство, BMX160 поставя нови стандарти пред индустрията с високата си производителност, малки размери и ниско електропотребление“, каза Жан Форг, вицепрезидент „Маркетинг“ в BoschSensortec. „Новият сензор с лекота преодолява днешните ограничения за вграждане в смартфони и е насочен към изискванията на персоналните преносими устройства, при които размерът на платките и ниското потребление на енергия са на още по-високо ниво.“

Приложения за преносими устройства

BMX160 прави възможно разработването на приложения за преносими устройства, които се нуждаят от данни като ориентиране на устройствотов пространството, компас или сила и посока на гравитационно поле. Освен това той поддържа функции като 3D картографиране в закрити пространстваи смартфон приложения за виртуална реалност. В комбинация със специалния софтуер Bosch Sensortec BSX,производителността може да се оптимизира допълнително.

Еднокомпонентният BMX 160 ефективно замества широко използваното решение днес от два компонента, състоящо се от 6-осев IMU и 3-осев геомагнитен сензор. Иновативният 9-осев сензор за движение на Бош предлага максимална гъвкавост по отношение на мястото на поставяне, преодолявайки сегашните пречки в позициониранетона геомагнитните сензори. Съвместимосттас превърналия се вече в стандарт за производството 6-осевIMU BMI 160 опростява задачата за актуализиране на дизайна.

 

Вграден модул за управление на захранването

BMX160 има вграден модул за управление на захранването (Power Management Unit – PMU), който поддържа приложения при изключително ниска електроконсумация. Това позволява изразходващият много енергия процесор да може да бъде оставен за дълго време в спящ режим, например при преброяване на крачки. По този начин уреди, захранвани от батерии, могат да бъдат ползвани значително по-дълго време преди следващото зареждане. Интегрираната функция за броене на крачки и използваният вAndroid детектор за движение (SignificantMotionDetector) се нуждаят само от по 30 микроампера (μA) електроенергия.

Акселерометърът, жироскопът и компасътв BMX160 са оптимизирани за много малки отклонения, нисък шум и отлична стабилност при температурни промени. Жироскоптехнологията на Bosch Sensortec се отличава с изключително ниски нива на отклонение и закъснение, което е ключово изискване за потребителски изживявания в реално време, особено при приложенията за виртуална и добавена реалност.

2

Още по темата

Card image cap
„Луда надпревара“ ще разтърси Криводол

16
юни
2017

Вторият кръг от битката за автогладиатори ще бъде проведен на известната писта, позната добре със състезанията по рали-крос

Card image cap
Стартира производството на новото Volvo XC40

22
ное.
2017

Повече от 13 000 души вече са направили поръчка и очакват доставка в началото на 2018 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >