Ретро » Bosch Car Service Митвас вдъхва нови сили на Triumph от 1968

Bosch Car Service Митвас вдъхва нови сили на Triumph от 1968

2211
2021

Triumph Vitesse Convertible от 1968 до хибриден Lexus RX на няколко години; ATV-та, UTV-та, моторни шейни… палитрата от превозни средства, която Bosch Car Service Митвас обслужва, е доста широка. И докато повечето подемници са окупирани предимно от представители на марките Great Wall и Nissan, на земята върху четирите си колела здраво е стъпил един „англичанин“ на възраст над 50 години, от времето, в което Великобритания все още беше в топ 3 по производство на автомобили в света.

Собственикът на кабриолета, също родом от Острова, се е доверил на „Митвас“ за част от процедурите по реставрация. В момента един от най-опитните професионалисти на сервиза се е заел с настройките на карбураторите – агрегат, който голяма част от по-младите автомеханици дори не са виждали. Карбураторите захранват с гориво-въздушна смес редовия 6-цилиндров 2-литров двигател (75 к.с.), разположен надлъжно. Предният капак се отваря заедно с калниците, което улеснява обслужването. Кожената тапицерия е оригинална, а джантите с много спици са закрепени към главините с централна гайка – точно като при „бегачка“. Атрактивният Triumph с дървено табло и дизайн на знаменития италиански дизайнер Джовани Микелоти все още е с оригиналната тапицерия на седалките – въпреки че е на повече от половин век! Водачът превключва предавките с помощта на филигранен скоростен лост.

Механиците от „Митвас“ са сменили перката за охлаждане на мотора – която стандартно е с жълт цвят за този модел. Въпреки че на пръв поглед резервоарът изглежда добре, щетите от корозията отвътре са огромни и вероятно ще се наложи да бъде поставен нов. И така след  грижите на специалистите скоро кабриолетът със задно задвижване ще бъдат във форма за своята втора младост.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин