Bosch представи дигитално огледало за камиони


27
сеп.
2016

Големите огледала от лявата и дясната страна на камиона осигуряват задното виждане на водача. Макар че тези огледала са жизнено важни за безопасността, те пречат на аеродинамиката и ограничават видимостта напред. На IAA за комерсиални автомобили Bosch представя базирано на камера решение, което напълно заменя двете странични огледала. Нарича се Mirror Cam System – „огледално-камерна система“, и значително намалява съпротивлението на въздуха и поради това редуцира и разхода на гориво с 1-2%. Видеосензорите могат да се интегрират в кабината, където са разположени и мониторите, на които вървят видеоизображенията. Чрез дигиталната технология се създава ситуационно-специфичен екран. Когато камионът се движи по магистрала, водачът вижда далеч зад превозното средство, а в града зрителният ъгъл е възможно най-широк за максимална безопасност. Засиленият контраст подобрява видимостта по време на нощни преходи.

Bosch инсталира в камионите и големи дисплеи и сензорни екрани, за да улесни ползването на някои функции. Свободно програмируемите дисплеи показват важната информация във всеки момент. Например, в опасни ситуации дисплеят дава приоритет на предупрежденията и визуално акцентира върху тях. Бутоните на сензорния neoSense екран от Bosch се усещат реално, така че водачът може да ги натиска, без да гледа. Лесно обслужване, интуитивна навигация в менюто и по-малко разсейване са предимствата от различните видове интеграция за смартфони, предлагана от Bosch. Наред с Apple CarPlay, mySPIN на Bosch е единственото алтернативно решение за свързване на Android и iOS устройства с инфотейнмънт системата. Bosch разработва и GPS уреди, с които и картите ще бъдат лесно достъпни. Те включват 3D елементи от типа на отличаващи се сгради на допълнително ниво в картата, за да помогнат на потребителите да се ориентират в обстановката. Ще бъде показвана и информация в реално време за метеорологичната обстановка и за цените на горивата.

Още по темата

Card image cap
В ОПЕК разтревожени от инвазията на електромобилите

20
юли
2017

Петролната индустрия се чувства застрашена от настъплението на автомобилите, задвижвани на ток

Card image cap
Новият Jeep Compass: умаленото Grand Cherokee

27
сеп.
2016

SUV-ът от С-сегмента ще бъде произвеждан в Бразилия и ще използва удължена платформа на Renegade

Card image cap
С това S8 D2 на 53 хил. км ще се почуствате като Робърт де Ниро

15
авг.
2017

Автомобилът е с перфектно запазен екстериор и интериор и се продава за 32 хил. лева – но е с десен волан

Card image cap
Audi – най-надеждната марка според DEKRA

2
мар.
2018

Според годишния доклад на DEKRA германските автомобили са най-надеждни в дългосрочен план. В Инголщат могат да се похвалят с най-много победители

Card image cap

В последния брой:

Архив >