/ Bosch постигна принципно споразумение за дизеловите автомобили в САЩ

Bosch постигна принципно споразумение за дизеловите автомобили в САЩ

На 20 декември 2016 г. съдия Чарлз Р. Брейър от щатския окръжен съд на Северна Калифорния оповести, че е постигнато принципно споразумение за мащабно разрешаване на заведените групови искове срещу Bosch, касаещи дизеловите автомобили от марките Volkswagen, Audi и Porsche. Споразумението урежда искове към Robert Bosch GmbH и на неговите дъщерни дружества, служители и мениджъри.

Принципното споразумение между Bosch и ищците ще влезе в сила, когато съдия Брейър одобри окончателното писмено споразумение съгласно процесуалното право на САЩ, касаещо груповите искове. Съдия Брейър води федералното дело, което обединява многобройните индивидуални искове от редица съдебни окръзи на САЩ. Специфичните детайли не могат да бъдат оповестени, докато не се постигне окончателно споразумение, което да бъде представено на съдия Брейър.

Компанията Bosch е подведена под отговорност в качеството си на доставчик на електронни управляващи блокове за двигателите, които са предмет на съдебните процедури в САЩ. Участието на Bosch в преговорите по споразумението не означава, че компанията признава фактите, представени от ищците, нито че Bosch поема каквато и да било отговорност.

След обстойно разглеждане на всички съществени аспекти по случая, Bosch реши да сключи принципното споразумение. То се отнася само до исковете от частни лица. Както от предявяването на обвиненията досега, така и занапред Bosch ще продължи да сътрудничи на следствените органи в Германия и в други държави.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин