AUTO BILD България / Borgward BX-7 ще се произвежда в Бремерхафен

Borgward BX-7 ще се произвежда в Бремерхафен

Borgward се завръща в провинция Бремен. От 2018 година SUV-ът BX-7 ще се произвежда в Бремерхафен. AUTO BILD разполага с цялата информация за BX-7


28
окт.
2016

Решението е взето: Borgward се завръща в провинция Бремен, в момента се планира монтажен завод в Бремерхафен. Той ще бъде приблизително с размерите на завода на Porsche в Лайпциг. Тоест: при планирано производство от 10 000 автомобила при старта през 2018 година ще бъдат създадени от 50 до 100 работни места. Изработените в Китай автомобилни части ще бъдат сглобявани в Германия. Първият модел ще бъде SUV-ът BX-7.

BX-7 е класически SUV, а на голямата радиаторна решетка е монтиран леко модернизираният ромб на възродената марка. Дизайнерите не са искали да създадат ретромодел, а да пренесат идеите на създателя на фирмата Карл. Ф. В. Боргвард в съвременността. Амбициите на фирмата са големи: по целия свят трябва да бъдат продавани над 500 000 автомобила, като през следващите години на пазара ще бъдат пуснати много нови модели. Централата на Borgward вече не е в Бремен, а в Щутгарт – на същия адрес като германския клон на китайския концерн Foton, който притежава правата върху марката Borgward. Както и парите, за да възроди традиционната германска марка. Новият SUV ще е сглобява от компоненти на наложили се производители и ще се задвижва от 2-литров турбобензинов двигател с мощност 224 к.с. плюс двойно задвижване. То работи с многодисков съединител с електронно управление и се доставя от BorgWarner.

Планиран е и Plug-in хибрид

Освен това е планиран и Plug-in хибрид със системна мощност 401 к.с. и чисто електрически пробег от 55 километра. Предната ос се задвижва от 2-литров турбобензинов двигател и 7-степенна скоростна кутия с два съединителя, а задната ос се включва при нужда като интелигентна система за двойно задвижване с електромотор.

Пътниците са защитени от системата „Protect“, която освен класическите функции за сигурност предлага и високоякостна структура на каросерията, въздушни възглавници и различни асистиращи системи.

Вариантът TS обещава по-висок спортен дух

Borgward обещават висококачествено оборудвани в интериора с материали като кожа Nappa с контрастни шевове. Вместимостта на багажника е до 1344 литра в зависимост от конфигурацията на седалките. Borgward ще възродят и традиционното спортно означение TS – при този вариант BX 7 ще блести с повече хром, алуминиеви джанти, матиран алуминий и големи въздухозаборници в предната броня. Освен върховият спортен модел при старта на продажбите ще се предлагат и три други нива на оборудване. Според AUTO BILD цените ще стартират от около 52 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин