BMW Z4 и Серия 8 Coupé пред спиране?


30
юли
2019

Според слуховете BMW планира спирането на някои модели – ще бъдат засегнати преди всичко кабриолетите. Става дума за следните серии!

Сред засегнатите модели са преди всичко кабриолетите с покрив от плат. Тоест Серия 2 Cabrio, Серия 8 Cabrio и представеното наскоро BMW Z4 Roadster. Също така става ясно, че тези модели няма да бъдат спрени от днес за утре – след края на съответния цикъл на модела просто няма да имат наследници. Според слуховете освен кабриолетите, зачеркнати ще бъдат и Coupé-та и лимузини. Това означава, че Серия 8 може да загуби и Coupé-версията си и да се предлага единствено като Серия 8 Gran Coupé с четири врати.  Възможно е в следващото си поколение BMW Серия 7 да се предлага само с дълго междуосие. Причината е спадналото търсене на късата база на лимузината. BMW например не предлага късата версия в Щатите.

Не е изключено да бъдат спрени и един SUV, както и един GT-модел. През 2018 г. с 36 500 продадени екземпляра в Европа Х2 не е провал, но не може да се мери с продадените са същия период 111 500 екземпляра от X1. Така, че два модела в един и същи сегмент изглежда са твърде много за BMW и затова X2 ще трябва да си отиде. Последното BMW с добавка към името GT също няма да получи наследник. Серия 6 GT наследи Серия 5 GT и не може да бъде определен като касов модел. Все пак автомобилът ще се произвежда до 2024 г., а след това няма да се сдобие с ново поколение.

Планирани са нови модели

Когато хората от BMW разчистят място в моделната гама, на пазара биха могли да се появят нови автомобили на баварската марка. Обсъжда се X8, който – за разлика от X4 и X6 – ще бъде не само Coupé-версия на X7. Вместо това новият номер сред SUV-ете може да бъде различен модел със спортни акценти. Но все пак засега всичко това са само спекулации. Ще изчакаме и ще видим, как от BMW ще преструктурират моделната си гама в бъдеще.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин