BMW X7 ZeroG Lounger: комфортната совалка


8
ян.
2020

С BMW i Interaction EASE BMW Group позволява да надникнем в бъдещето, където автономното придвижване отдавна се е превърнало в част от всекидневието. С BMW X7 ZeroG Lounger премиум производителят категорично доказва, че това не са просто прототипи, а напълно конкретни концепции. Защото седалката, която позволява абсолютно уникално изживяване при лежане и релаксиране в един автомобил на BMW, ще бъде въведена в серийно производство още след няколко години.

На CES през тази година в Лас Вегас автомобили BMW X7 са оборудвани със ZeroG Lounger и са на разположение за тестово шофиране. Който седне в комфортната седалка, има възможност да я придвижи в удобна легнала позиция от 40, респективно 60 градуса назад. Интегрираният в седалката предпазен колан също се адаптира към съответната лежаща позиция и по този начин осигурява максимална сигурност по време на движение. На практика BMW X7 ZeroG Lounger отговаря на всички актуални стандарти за сигурност, което е възможно благодарение на нови и иновативни концепции за безопасност. За това освен интеграцията на предпазния колан в седалката допринасят и една Cocoon въздушна възглавница, която цялостно предпазва пътника при инцидент, както и ефективното отвеждане на енергията на удара към релсите на седалката при сблъсък.

Изработената от висококачествени материали ZeroG Lounger е насочена не само към максимален комфорт за пътника, но и го подпомага при пътуване. Така например в лежаща позиция пътникът има възможност да ползва развлекателната програма, която се изобразява върху дисплей, интегриран на тавана на автомобила. По желание той може да следи и информация за посоката на движение, а посредством анимирано съдържание да бъде информиран и за това кога автомобилът завива. Всичко това допринася не само за по-добрата пространствена ориентация, но и може да понижи с фактор 4 евентуални неразположения причинени от движението. Пътниците не са лишени и от възможността да ползват смартфона си. По всяко време е възможно индуктивно зареждане на съответното устройство. Благодарение на интелигентния дизайн пътникът може съвсем удобно и във всяка седнала или легнала позиция на ZeroG Lounger да следи дисплея на смартфона си.

Още по темата

Card image cap
Суперавтомобилът Porsche 918 Spyder привикан в сервизите

31
дек.
2016

И на най-добрите се случва: от Цуфенхаузен стартират серизна акция на хиперспортния Plug-in хибрид

Card image cap
Твърд, шумен и горещ – огненият звяр Lamborghini Centenario

12
окт.
2016

770 к.с., 2,8 секунди от 0 до 100 км/ч, максимална скорост 350 км/ч – така Lamborghini Centenario ще отпразнува 100-годишния рожден ден на основателя на фирмата

Card image cap
Caddy Maxi за къмпинг

18
ян.
2018

Зад името Reimo Camp се крие VW Caddy, което се превръща в къща на колела: с вдигащ се покрив, две легла и кухненски блок

Card image cap

В последния брой:

Архив >