BMW X7 ZeroG Lounger: комфортната совалка

0801
2020

С BMW i Interaction EASE BMW Group позволява да надникнем в бъдещето, където автономното придвижване отдавна се е превърнало в част от всекидневието. С BMW X7 ZeroG Lounger премиум производителят категорично доказва, че това не са просто прототипи, а напълно конкретни концепции. Защото седалката, която позволява абсолютно уникално изживяване при лежане и релаксиране в един автомобил на BMW, ще бъде въведена в серийно производство още след няколко години.

На CES през тази година в Лас Вегас автомобили BMW X7 са оборудвани със ZeroG Lounger и са на разположение за тестово шофиране. Който седне в комфортната седалка, има възможност да я придвижи в удобна легнала позиция от 40, респективно 60 градуса назад. Интегрираният в седалката предпазен колан също се адаптира към съответната лежаща позиция и по този начин осигурява максимална сигурност по време на движение. На практика BMW X7 ZeroG Lounger отговаря на всички актуални стандарти за сигурност, което е възможно благодарение на нови и иновативни концепции за безопасност. За това освен интеграцията на предпазния колан в седалката допринасят и една Cocoon въздушна възглавница, която цялостно предпазва пътника при инцидент, както и ефективното отвеждане на енергията на удара към релсите на седалката при сблъсък.

Изработената от висококачествени материали ZeroG Lounger е насочена не само към максимален комфорт за пътника, но и го подпомага при пътуване. Така например в лежаща позиция пътникът има възможност да ползва развлекателната програма, която се изобразява върху дисплей, интегриран на тавана на автомобила. По желание той може да следи и информация за посоката на движение, а посредством анимирано съдържание да бъде информиран и за това кога автомобилът завива. Всичко това допринася не само за по-добрата пространствена ориентация, но и може да понижи с фактор 4 евентуални неразположения причинени от движението. Пътниците не са лишени и от възможността да ползват смартфона си. По всяко време е възможно индуктивно зареждане на съответното устройство. Благодарение на интелигентния дизайн пътникът може съвсем удобно и във всяка седнала или легнала позиция на ZeroG Lounger да следи дисплея на смартфона си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин