Нашите съвети » BMW X5 (E70) на старо – предимства и проблеми

BMW X5 (E70) на старо – предимства и проблеми

0504
2018

На пазара за употребявани автомобили понякога големите и луксозни SUV-ове могат да се окажат доста изгодни предложения - особено, когато са на определена възраст. Но точно при внушителните SUV-ове трябва да бъдете особено внимателни - AUTO BILD ще ви разкрие силните и слабите страни на благородните SUV-ове

BMW X5 (E70): период на производство 2006 до 2013 г. с двигатели с мощност от 272 до 555 к.с. в X5M при бензиновите, както и от 235 к.с. до 381 к.с. в M50d при дизеловите. Цените стартират от 30 000 лв. (30d). Второто поколение на X5 е „американец“. Той е произведен в завода на BMW в Южна Каролина. Също както и предшественика си,  E70 страда нерядко от теч на моторно масло. Отстраняването на дефектите по двигателя и агрегатите продължава дълго време и естествено е скъпо. Почти няма обаче случаи на останали на пътя автомобили заради гореспоменатите повреди. Единствено от време на време има случаи на изтощени акумулатори.

Не за хора с проблеми в кръста е разделеният хоризонтално на две заден капак. Ако трябва да товарите багаж, ще ви се наложи да се сгъвате доста. Затова пък вместимостта на багажника е сериозно увеличена: между 620 и 1750 литра. Иначе пасажерите не могат да се оплачат от липса на място. Отпред пространството за краката е кралско. В Германия много малко X5-ци имат трети ред седалки, докато в Щатите това е едва ли не задължителна част от оборудването.  Интериорът е благороден, често поръчваните екстри са многобройни. 6-цилиндровите дизелови агрегати на X5 са засегнати от проблема с ангренажната верига. Рядко има случи на скъсване. Това може да се случи от пробег 150 000 килоемтра, но все пак има и много наши читатели, които безпроблемно са изминали 250 000 км без смяна на ангренажната верига.

Бензиновите мотори са лакоми, но солидни. Проблеми може да имате с предното окачване. Типичният за BMW проблем с бързо износване на носачите е наследено от E70 от неговия предшественик. Дефект при изработката на модели от 2010: влага в задните светлини.

Най-сериозната критика към X5 са разходите му за поддръжка. Освен това статистиката показва, че крадците доста си падат по X5.

 

Още по темата

ƒ