BMW X2 M35i: M гени

0709
2018

Спортен дух, съчетан с поляризиращо излъчване: на базата на тази формула новото BMW X2 впечатлява преди всичко младите и модерни целеви групи още от премиерата си през март 2018 година. BMW представя новият върхов модел на семейството Х2: за визуално различаване още на пръв поглед на новото бензиново BMW X2 M35i (среден разход на гориво: 8,4–8,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 191–185 г/ км)* допринасят широката BMW бъбрековидна радиаторна решетка с рамка в Cerium Grey. Рамките на въздухозаборниците за охлаждането и корпусите на външните огледала също са в цвят Cerium Grey. Във визията на задната част на X2 M35i доминира серийният M заден спойлер, както и двата специално оформени накрайника на изпускателната система, също в Cerium Grey.

Най-мощният двулитров TwinPower Turbo двигател на BMW

Новото BMWX2 M35i с четирицилиндров турбобензинов двигател с 225 кВт (306 к.с.) категорично поставя нови стандарти над досегашните версии. Както недвусмислено сигнализира и буквата М в означението на модела, и новото X2 M35i предлага впечатляващата динамика на управлението на един M Performance автомобил. А зад нея се крие BMW M GmbH, чието ноу-хау от моторните спортове е ползвано при разработката на всички компоненти. Скритият под капак с надпис M Performance двигател с технология TwinPower Turbo Motor и работен обем два литра в същото време е и първият M Performance четирицилиндров двигател, както и най-мощният четирицилиндров двигател на BMW. Въодушевяващата му мощност е 225 кВт (306 к.с.), а максималният въртящ момент достига мощните 450 Нм. За да може тази концентрирана мощ да достигне сигурно до пътя, X2 M35i серийно се оборудва с интелигентното задвижване на четирите колела xDrive в комбинация с осемстепенна трансмисия Steptronic с Launch Control. Автоматичната трансмисия е със специфични за M Performance настройки. С нея BMW X2 M35i ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,9 сек. За термичната стабилност на двигателя се грижи модифицирана охладителна система.

Ненадмината динамика на управлението благодарение на специфичните за M настройки

Като типичен M Performance автомобил BMW X2 M35i освен с мощен двигател се оборудва и с адаптирано към спортния му характер М Спортно окачване със специфични настройки. Като опция се предлага и Адаптивно окачване с два ръчно избираеми режима, което позволява компромис между максимален спортен дух и комфорт на возене. Особен технически акцент – и още една премиера при един M Performance автомобил – е монтираният на предната ос механичен блокиращ М спортен диференциал. При високо динамичен стил на шофиране този блокиращ диференциал изключително ефективно понижава възможните загуби на сцепление на предните колела. Модифицирана е и спирачната система на X2 M35i. Краткият спирачен път дори и при най-високо натоварване се гарантират от М Спортната спирачна система със спирачни апарати в Dark Blue metallic и 18-инчови стоманени дискове отпред (17 инча отзад). Кормилното управление и окачването също са адаптирани към мощността на задвижването. М Спортното кормилно управление осигурява на водача особено директно и прецизно усещате благодарение на особените си настройки. Освен това X2 M35i серийно се оборудва със снижено М Спортно окачване с по-стегнати пружини и амортисьори. Модифицирана е и конструкцията на задната ос.

Подобрен външен дизайн чрез типичните за M Performance автомобил елементи в Cerium Grey

Спортните амбиции на новото X2 M35i, гарантирани и от вътрешните му добродетели, външно се забелязват по възхитителния дизайн с множество типични за M Performance автомобилите елементи в Cerium Grey, базирани на X2 M Спортния пакет. Това включва предната част с Full LED технология за фаровете и фаровете за мъгла, двойната бъбрековидна радиаторна решетка в Cerium Grey и страничните въздухозаборници в Cerium Grey с ново оформление за максимално добро охлаждане на спирачките и двигателя. Външните огледала са облагородени с корпуси в Cerium Grey. Отзад X2 M35i е оборудвано с впечатляващ М заден спойлер и демонстрира въодушевяващата си индивидуалност чрез cпортната изпускателна система с два накрайника с диаметър по 100 мм. Благодарение на адаптираните шумозаглушители изпускателната система се отличава с особено спортен спектър на звука. 19-инчовите M Sport алуминиеви джанти 715 М (опционално: 20-инчови M Sport алуминиеви джанти 721 в Cerium Grey bicolor) по впечатляващ начин допълват оформлението на екстериора.

За пръв път M Спортни седалки за перфектен комфорт на седене и странична опора

В интериора също доминира подчертано спортната визия. Също като при външния дизайн, базата е М Спортният пакет. X2 M35i серийно се оборудва с М Спортен кожен волан с лостчета за превключване, както и лайстни на предните прагове с надпис „M35i“. Новост са опционалните М Спортни предни седалки. Те предлагат не само перфектна странична опора за водача и пътника до него при спортно шофиране по завои, но и най-висок комфорт и сигурност благодарение на интегрираните подглавници. М Спортните седалки се предлагат с три различни дизайна: комбинация черен текстил Trigon/Alcantara със сини акценти, перфорирана кожа Dakota Magma Red с черни акценти и перфорирана черна кожа Dakota. За пръв път като опция се предлагат и М предпазни колани.

Иновативна дигитална компетентност при най-актуалните технологии

Освен безкомпромисно спортната насоченост при задвижването и дизайна BMW X2 M35i демонстрира и иновативната дигитална компетентност на BMW по отношение на управлението и свързаността. Така например като опция се предлага пълноцветният BMW Head-Up дисплей. Той предлага уникален за този автомобилен сегмент обхват на изобразяваното съдържание. По желание се предлагат и най-новото поколение на BMW Connected Drive, както и най-новото BMW Connected App. Други акценти са опционалните функции като безжичното ползване на Apple CarPlay. При асистиращите системи се предлагат базирани на камери технологии, например Асистента за задръствания за по-малко уморително шофиране в натоварен Stop&Go трафик, както и опционалният Асистент за паркиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин