BMW X2 Edition GoldPlay: oтиват ли му златистите акценти?


27
ян.
2022

Неподражаемият дизайн, който автентично подсказва за спортните динамични характеристики с атлетичното си излъчване, превръща BMW X2 в атрактивно изключение в премиум компактния сегмент. Sports Activity Coupe (SAC) съчетава индивидуалният лайфстайл с модерна функционалност и типична за BMW радост от шофирането. С изразителната си предна част, плавните линии на профила и двете емблеми на BMW на задните колони, които напомнят за класическите купета на марката, то има индивидуална визия дори и в рамките на семейството BMW X. От март 2022 година особено екстровертно излъчване в града и извън него ще осигурява новото BMW X2 Edition GoldPlay.

Новият специален модел подчертава индивидуалния характер на BMW X2 и комбинира допълнително оборудване като M High gloss Shadow Line, проекцията на логото на  X2  от страничното огледало от страната на водача или опционалните Адаптивни LED фарове с 4-сегментна Matrix функция за дългите светлини, светлини при завиване и адаптивно разпределение на светлината със специфични дизайнерски елементи за екстериора и интериора, които осигуряват още по-интензивно изживяване при шофиране. 

Новото BMW X2 Edition GoldPlay се предлага с всички варианти на задвижванията, налични за компактния SAC. Сред тях са Plug-in хибридният модел BMW X2 xDrive25e (среден разход на гориво: 1,8 – 1,7 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,2 – 15,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 42 – 38 г/км според  WLTP) и изключително спортното BMW X2 M35i (среден разход на гориво: 8,1 – 7,5 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 185 – 170 г/км според WLTP).

Стилна екстравагантност с акценти в Galvanic Gold
Новото BMW X2 Edition GoldPlay комбинира ексклузивни елементи в екстериора и интериора с дизайнерски детайли и оборудване на M Спортния пакет. М Спортното окачване вкл. снижаване на автомобила с 10 мм и М спортното кормилно управление оптимизират динамиката на управлението на компактния SAC. Мощното излъчване се осигурява от големия, троен долен въздухозаборник под предната броня, елементите на предната и задната броня с вложки в цвят Dark Shadow, арките на калниците, разширенията на праговете и Claddings в цвета на каросерията, както и от M High gloss Shadow Line и М Аеродинамичния пакет. В допълнение към декоративните лайстни на страничните прозорци, блендите на средните и задните колони, рамките и основите на огледалата при специалния модел в черен гланц са и ауспуховите накрайници на изпускателната система и пръстенът на емблемата на BMW на задния капак.

Освен това оборудването включва и M Mesh бъбрековидна решетка в черен гланц с вдъхновена от моторните спортове решетъчна структура. Екстравагантността на специалния модел се подчертава от рамката на бъбрековидната решетка и корпусите на външните огледала в ексклузивния цвят Galvanic Gold. Ярките вложки с нова двуцветна визия и цветните акценти в Galvanic Gold украсяват и включените в оборудването 19-инчови М аеродинамични джанти. Опционалните 20-инчови М аеродинамични джанти също се отличават с елементи с индивидуален графичен дизайн с акценти в Galvanic Gold.

Нови лакови покрития на каросерията, дръзка декорация.

Предлаганият за пръв път за BMW X2 цвят San Remo Green – зелен металик е запазен изключително за специалния модел. Като алтернатива се предлагат и вариантите Alpine White, Misano Blue син металик, Saphir Black черен металик, Skyscraper Grey сив металик, както лаковите покрития BMW Individual Storm Bay металик, Frozen Black металки (мат) и Frozen Pure Grey металик (мат). Друг ексклузивен елемент са графичните фолио декорации в Galvanic Gold на вратите, както и на предните и задните странични панели.

В комбинация с двете матови Frozen лакови покрития отпадат фолио декорациите от екстериора, както и корпусите на външните огледала и акцентите на BMW бъбрековидната решетка в Galvanic Gold. Вместо това рамката на бъбрековидната решетка е гланцирано черна, а корпусите на външните огледала са лакирани в цвета на каросерията. По желание тези елементи могат да отпаднат и при всички други външни лакови покрития.

Интериор спортна атмосфера с иновативни детайли. 

Особено спортната и ексклузивна атмосфера в интериора на BMW X2 Edition GoldPlay се осигурява от комбинацията между специфичните за М елементи и иновативните детайли. М коженият волан с мултифункционални бутони, таванът в цвят антрацит, М педалите от неръждаема стомана и М опората за крака на водача, както и ключът на автомобила с характерно лого на М подчертават спортната насоченост на специалния модел. Старателно подбраните акценти създават стилна връзка с екстериорния дизайн. Сред тях са новите лайстни на праговете с матова повърхност, заимствана от Mesh Design на бъбрековидната решетка структура и надпис ,,Edition“ в Galvanic Gold. Разработените специално за модела декоративни лайстни Dark Graphite (мат) в областта на пътника до водача имат графика, която отговаря на фолиото в екстериора. За пръв път е използвана технологията за лазерно гравиране, с която върху повърхността на лайстната е нанесен цветът Golden Mica Metallic и след това е покрит с прозрачен лак.

Друг акцент от специфичното за специалния модел оборудване на интериора са предните М Спортни седалки със силно подчертани странични бордове и интегрирани подглавници, тапицирани с ексклузивна кожа Dakota. Черните кожени повърхности на предните и задните седалки са перфорирани в областта на облегалките. Контрастните шевове и кантове в жълто-златистия цвят Giallo Oro поставят индивидуален акцент. Освен това, M спортните седалки са с гланцова черна рамка за отвора под подглавниците и емблема на BMW M GmbH върху страничните опори на облегалката.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин