Новини » BMW Theatre Screen – киноизживяване в автомобила с 31-инчов екран

BMW Theatre Screen – киноизживяване в автомобила с 31-инчов екран

0701
2022
  • BMW Group работи заедно с Amazon, за да интегрира напълно Fire-TV изживяването в системата Theatre Screen. Това дава на пътниците достъп до богато и разнообразно съдържание, на което могат да се наслаждават при пътуване чрез видео-стрийминг, слушане на музика или изтеглени програми.
  • С режима My Mode Theatre се съгласуват различни функции като снижаване на Theatre Screen, осветлението и позицията на затъмняващите щори, за да може пътниците оптимално да се настроят към обгръщащото развлекателно изживяване от най-висок клас.
  • BMW Theatre Screen е 31-инчов панорамен дисплей с формат 32:9 със Smart-TV функции и разделителна способност до 8К.
  • Подготвя се специфично за пазара Streaming-предложение за клиентите в Китай.

С My Modes може да се създаде цялостно потребителско изживяване в интериора на BMW, което отразява и влияе върху ситуационното настроение на водача и неговите спътници. Повече от всякога това създава атмосфера, която осигурява уникални моменти, пълни с емоции и превръща индивидуалната мобилност в особено интензивно изживяване. На Consumer Electronics Show (CES) 2022 BMW Group представя друга, особено ексклузивна версия на My Modes във връзка с нова и уникална в световен мащаб развлекателна система в автомобила за бъдещите модели на BMW. В My Mode Theatre благодарение на BMW Theatre Screen, панорамен дисплей във формат 32:9, задната част на интериора се превръща в частен киносалон със Surround-Sound и 5G свързаност. Там всяко пътуване за пътниците се превръща в спиращо дъха киноизживяване с индивидуално избираеми развлекателни програми на 31-инчов Ultra-Wide-Display с висока разделителна способност до 8К.

Франк Вебер, член на борда на директорите на BMW AG по развойната дейност: „Ние разработваме завладяващи дигитални изживявания за радостта от шофирането. В Theatre Mode задната част на интериора се превръща в частен киносалон. С 31-инчов дисплей, 5G свързаност, разделителна способност 8К, Surround-Sound и индивидуални Streaming програми се осигурява безпрецедентно изживяване, което поставя нови стандарти в областта на In-Car-Entertainment.“

Голямоформатният дисплей със Smart-TV функция при включване се появява от тавана с едно филигранно въртеливо движение по две странични релси. BMW Theatre Screen може да бъде управляван чрез докосване или чрез интегрираните в задните врати тъч-полета. 

Нов стандарт за 4K при In-Car Entertainment

За да превърне тази иновация в реалност, BMW Group избра Amazon Fire TV, за да обедини съдържанието и технологията, които осигуряват пълно развлекателно изживяване в автомобила. Fire TV позволява на пътниците на задната седалка да се наслаждават на разнообразно съдържание от популярни приложения. Те могат да стриймват филми и сериали, да слушат музика и да гледат изтеглени програми – и всичко това по време на пътуване. Това е първата интеграция в автомобила на Amazon Fire TV, която поддържа 4K съдържание и предлага най-високата разделителна способност и най-голям дисплей от всяко преживяване на Fire TV в автомобил. Подготвя се специфично за пазара на Streaming услуги за клиентите в Китай.

Завесата се вдига: завладяващо озвучаване със звуци, създадени в сътрудничество с Ханс Цимер

Новаторското In-Car-Entertainment изживяване в бъдещите луксозни модели на BMW започва с активирането на My Modes Theatre. Отварянето на BMW Theatre Screen от тавана е придружено от звукова оформление, създадено специално за тази цел в сътрудничеството между BMW Group и известния композитор на филмова музика и носител на Оскар Ханс Цимер. Звуковото оформление приключва точно в момента, когато екранът достигне крайната си позиция. В същото време на дисплея може да се види графична анимация, специално проектирана за My Mode Theater, която е разработена от дизайнерите на потребителски интерфейс на BMW. Наред с това слънчевите щори за страничните прозорци и задното стъкло се спускат, а вътрешното осветление в задната част на автомобила се намалява.

Голямо кино: 32:9 панорамен дисплей с разделителна способност до 8K

BMW Theatre Screen е ултраширок панорамен дисплей с диагонал на екрана от 31 инча, който се простира хоризонтално през почти целия интериор и достига във височина от облицовката на тавана до облегалките на предните седалки. Благодарение на функцията Zoom съдържанието може бъде възпроизвеждано в съотношения 16:9, 21:9 и дори 32:9. Изключително високата разделителна способност от около 8 000 х 2 000 точки (пиксела) на колона на екрана позволява изключително ясно и детайлно визуално изживяване, за картина с Ultra HD качество. Особено висококачественото и богато на нюанси звуково изживяване се осигурява от интегрираната озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound. Наклонът на дисплея може да се променя с помощта на тъч управление в менюто за управление на развлекателната система в автомобила. Благодарение на това се гарантира оптимално киноизживяване с най-висок комфорт от всяко място в автомобила. Съответните тъч-полета, които освен всичко друго служат и за избор на формата на екрана и силата на звука, са подредени както в десния, така и в левия ръб на дисплея, така че да могат да се управляват удобно от всички пътници. Като алтернатива, за управлание на развлекателната система могат да бъдат използвани контролните панели, интегрирани в дръжките на вратите.

Пълна програма: голямо разнообразие от развлечения благодарение на 5G свързаност и пълна интеграция с партньорите

In-Car-Entertainment системата на бъдещето ще осигурява наслада от предимствата на най-съвременния смарт телевизор по време на пътуване. Базата за стрийминг е онлайн връзка с бързо и надеждно предаване на данни. BMW Group е пионер при внедряването на 5G стандарта за мобилна връзка в автомобилите. Технологичният флагман BMW iX е първият премиум автомобил в света, който ползва този стандарт за предаване на данни. В бъдеще той ще се ползва и в други модели като BMW i4 и със своята изключително висока честотна лента на данни и ниска латентност предлага идеални условия за неограничено стрийминг изживяване при луксозната In-Car-Entertainment система на бъдещето ( скоростта на Streaming зависи от локално достъпното мрежово покритие). С BMW Theatre Screen BMW поставя нови стандарти в областта на In- Car- Entertainment и предлага на пътниците на задната седалка развлекателно изживяване като в киносалон.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин