/ BMW R 12 NineT става наследник на R NineT

BMW R 12 NineT става наследник на R NineT

Напоследък хората от BMW правя много готини мотоциклети с ретро нотки. „Дундестият“ конкурент на Harley BMW R 18 предизвика фурор през последните три години. А преди това, през 2013 г., BMW R NineT разбуни духовете в „моторджийския“ свят.

Тогава по случай 90-ата годишнина на BMW Motorrad бяха повод за лансирането на най-мощния и най-стилен роудстър с неговия почти емблематичен боксерен двигател с въздушно/маслено охлаждане. През 2023 г. баварската марка празнува стотния си рожден ден – и сега е време за подобаващ наследник на изключително популярното BMW R NineT.

BMW иска новият R 12 да бъде още по-редуциран от предшественика си R NineT.

R 12 NineT се вписва идеално в 100-годишните традиции на BMW

Първото прессъобщение е възхвала на новата машина – с много препратки към историята на баварските мотоциклети. И това не е изненада: все пак има доста за разказване. Самото BMW R NineT, със своята Customizing-концепция, на първо място е свързано с Heritage-отдела на баварската компания. И тъй като моделът придоби статус на крайъгълен камък за моделната гама, беше напълно очаквано, че BMW няма да прави генерални промени. Затова не е изненадващо, че R 12 NineT остава класически роудстър с 1200-кубиков 2-цилиндров боксер. Въпреки това, BMW иска новият мотоциклет да бъде редуциран в още по-голяма степен до най-същественото и да бъде още по-емоционален.

Светлината, интегрирана в задната част, има за цел да улесни потенциалния собственик при модификациите.

Линията резервоар-седалка-задна част играе водеща роля в пуристичния дизайнерски език. Тя трябва да напомня както на традиционния /5, ​​така и на BMW R 90 S от 70-те години. Според информацията на BMW резервоарът е проектиран типично за боксер на BMW с извивка в долния ръб и класическо затваряне към коляното.

Новият R 12 NineT също може да бъде персонализиран

BMW Motorrad oбръща специално внимание към детайла в проектираната по нов начин стойка на предния калник, в основния LED-фар с черен ринг и в двата кръгли уреда в ретро стил. За клиентите обаче много по-атрактивни ще бъдат богатите възможности за персонализация посредством аксесоарите на BMW.

Двата кръгли уреда трябва да напомнят за доброто старо време, пише BMW.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин