BMW R 1100 SX като мотоциклета на Терминатор

1703
2020

Това BMW R 1100 SX изглежда направо като извадено от реквизита на филм за „Терминатор“. Явно при тази машина специалистите по тунинг на мотоциклети от италианските компании Radical Choppers и Oficine Mermaid са били вдъхновени от поредицата „Терминатор“ с участието на Арнолд Шварценегер. Във втората част противникът на героя на Арни е съставен от течен метал, който блести като алуминий. Когато човек погледне историята от филма, веднага ще открие, че италианците на практика са „изкарали на показ“ вътрешностите на BMW-то и са пресъздали визията на футуристичния робот.

Ръчна изработка за уникална визия

За да бъде постигната неповторимата визията, първоначално е трябвало да бъдат премахнати всички спойлери на мотоциклета. Те са заменени с ръчно изработени части от алуминий. Патентованото Telelever-окачване е заменено с ново от полиран метал. Като визуалeн контраст на многобройните гладки алуминиеви повърхности се явяват малки динамично оформени парчета решетка отляво и отдясно на резервоара. Изпускателните тръби минават от двете страни на машината и завършват в обща тръба, изнесена високо. На пръв поглед трудно ще я откриете. Върху капаците на клапаните отляво и отдясно, както и в емблемите на BMW Radical Choppers и Oficine Mermaid са поставени малки бронзови детайли, които трябва да хващат окото, когато гледате машината отстрани. За да завършат проекта, италианците са сменили и джантите и спирачните апарати с продукти на Discacciati, освен това са поставили нов корпус на фара и нова защитна ламарина.

Италианците са направили ръчно почти всички нови части по R 1100 SX.

BMW R 1100 S, което Radical Choppers и Oficine Mermaid използват за база на своя проект, се произвежда в периода 1998-2005. „Благородният“ спорттурър се характеризира не само с типичното за баварската марка високо качество, но и преди всичко със своите 98 конски сили, генерирани от 1085 куб.см. На тях се пада тегло 215 кг, което позволява скоростна езда по пътища с много завои. С динамичното си и комфортно окачване обаче „баварецът“ е идеален и за дълъг път. С 6-степенната си трансмисия, двете свещи на цилиндър и електронната система за впръскване на горивото това BMW е достатъчно модерно и в наши дни.

Ауспухът е изнесен директно под заострената задна част и на пръв поглед изобщо няма да го забележите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин