Новини » BMW oбърка озвучението в рекламен клип, направи M2 V10 (ВИДЕО)

BMW oбърка озвучението в рекламен клип, направи M2 V10 (ВИДЕО)

0601
2021

Свирещи гуми и ревящ двигател – надали има по-добър начин да пожелаеш на феновете си щастлива нова година. Поне така са си мислели хората в отдела за работа със социалните медии към BMW в САЩ, когато публикуват емоционално видео в Instagram. За съжаление, иначе добрият замисъл бива опорочен, тъй като при подготовката на видеото монтажистът комбинира сцени от дрифта на BMW M2 CS със звука на V10 двигател. А това е леко притеснително за хората с трениран слух – защото се оказва, че от BMW са „присадили“ още четири цилиндъра под капака на спортния модел.

Звук от Lamborghini в M2 CS

„2021 г. не би могла да дойде по-бързо! Честита Нова година“, пише BMW в края на краткия си клип, разпространен в Instagram. Преди това се вижда M2 CS, което къса комплект гуми след яростен дрифт на писта, като междувременно километражът променя показанието от 2020 на 2021. Добър замисъл, но за съжаление със сбъркан акустичен фон. Вместо „турбинирания“ шестцилиндров редови двигател под капака на редкия модел от Мюнхен, на видеото се чува атмосферен V10 двигател като при Lamborghini. Като цяло, звуковият микс на видеоклипа е всичко друго, но не и успешен. Свиренето на гумите започва на грешни места, а освен V10 на заден план „реват“ и други двигатели. BMW САЩ вече изтри видеото от своя канал, но американски журналист го е споделил в профила си в Instagram. И така бедствието за специалистите по дигитален маркетинг е налице…

V10 е стар познайник на BMW

Като оставим настрана злобните коментари около видеото, поне трябва да отбележим, че BMW всъщност поставя V10 в стари М модели. M5 E60 и M6 E63 се задвижваха от 5-литрови машини с десет цилиндъра. Популярният двигател се характеризира преди всичко със своя невероятен звук и концепция за работа на високи обороти.

Десет цилиндъра, разположени V-образно? Това го има при Lamborghini Huracán. BMW отдавна не използва такъв тип двигатели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин