BMW M8 Gran Coupé влиза в серийно производство

2001
2020

Концепцията BMW M8 Gran Coupé направи истински фурор. Сега BMW ще я пусне в серийно производство – или поне нещо близко до нея. На базата на M8 Competition Gran Coupé ще бъдат лансирани „First Edition“ и още по-ексклузивното „1 of 8“. И двете версии са максимално близки до студията – като наследяват дори жълтите предни светлини!

„First Edition“, лимитирана до 400 бройки

През март 2020 стартират продажбите на M8 Competition Gran Coupé – първоначално с лимитираната до 400 бройки First Edition, която изглежда досущ като концепцията. First Edition също получава цвета „Aurora Diamond Green Metallic“ от гамата на BMW Individual, както и бронзови акценти по гумите, „бъбреците“ и лайстните на прозорците. Зеленият цвят трябва да напомня за феномена на северното сияние. Интериорът на First Edition е решен в кафява кожа Merino. Най-атрактивното нещо обаче са фаровете: дневните светлини светят в светложълт цвят, точно както при прототипа – това е направено в знак на почит към „бегачките“ на BMW в шампионатите за туристически автомобили.

Серийната версия изглежда досущ като концепцията.

First Edition обаче не е върхът на сладоледа. Още през декември 2019 – четири месеца преди официалния старт на продажбите, BMW достави първите осем екземпляра на First Edition в ексклузивна специална серия. Те се различават от нормалния специален модел с лазерни гравюри по праговете и централната конзола, както и по номера на модела върху В-колоната, задния капак и подглавниците. Освен това осемте щастливи собственици на модификацията живеят с усещането, че карат модела още преди официалната му премиера.

Към момента цените на двете специални версии все още не са ясни. Стандартното M8 Competition Gran Coupé струва минимум 330 000 лв. Затова очакваме, че First Edition надали ще бъде предлагано за по-малко от 400 000.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин