BMW M760Li xDrive: най-мощната Серия 7 в историята

M760Li е новият топмодел на BMW. Луксозният лайнер с V12 турбомотор и двойно задвижване е най-мощният представител на баварската „седмица” в историята

2605
2016

В лицето на M760Li xDrive BMW има нов флагман  с V12-мотор. Топмодификацията на Серия 7 генерира 600 к.с. и максимален въртящ момент 800 Нм. Под капака на M760Li работи нов двигател – докато предходният модел F01 извличаше своите 544 „коня” от 6-литров V12, сега работният обем е увеличен. Следващото поколение на модела (G11) е с кубатура 6,6 л и мощност 600 к.с. Благодарение на ориентираното към задната ос двойно задвижване xDrive и 8-степенната автоматична трансмисия M760Li „спринтира” от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек. Който поръча M Driver’s Package, няма да има ограничение на скоростта (до 250 км/ч) и ще може да вдигне 305 км/ч!

Комфортът е запазен

Интегралното управление е серийно при луксозния лайнер. Ексклузивно за топверсията е разработена нова ауспухова система с клапи, гарантираща перфектен звук. Въпреки спортния характер на машината от BMW обещават, че комфортът щял да остане на високо ниво. Окачването Executive Drive Pro трябва да осигури повече стабилност, но не и да навреди съществено на комфорта. Системата за забавление на втория ред места също е специална разработка за M760Li. Още повече усещане за лукс в интериора гарантират също кожата напа и специалните стелки. Воланът е с логото на М, върху лайстните на праговете е изобразен надписът V12, а разграфеният до 330 км/ч скоростомер отличава колата от по-маломощните й събратя.

Визуално разпознаваем като топмодел

Външно най-мощната „седмица” се разпознава по ексклузивните 20-цолови джанти М, както и по аеродинамичния М пакет с нов дизайн на броните. Различни детайли като „бъбреците” и декоративните решетки са в цвят Cerium сив – също като джантите. Лаиците все пак ще могат да се ориентират и по надписите V12 върху С-колоните и върху задния капак. Естествено, има клиенти, които ще искат всичко това да остане скрито – те могат да поръчат опцията V12 Excellence. Тогава аеродинамичният пакет отпада и Серия 7 получава допълнителна порция хром, 20-цоловите джанти идват от програмата Individual, а ауспухът става малко по-тих. Топмодификацията ще струва минимум 332 000 лева (изчислено по данни за Германия).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин