BMW M3 E30 Sport Evo продадено за над 400 000 лева!


26
ян.
2021

BMW M3 E30 е истинска легенда: през 1986 то идва на пазара като хомологационен модел за DTM и е произвеждано чак до 1991 във версия Cabrio. Oще от самото начало търсенето на първото М3 се оказва значително по-голямо от очакваното. В наши дни топверсията на Е30 е високо ценена от колекционерите. В САЩ екземпляр от култовия модел в рядкото изпълнение M3 Sport Evo беше продаден за 256 556 долара (413 235 лв.).

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ BMW M3 E30

Толкова постига екземплярът при наддаване на портала Bringatrailer. Непременно обаче трябва да споменем, че става въпрос за машина в състояние „конкурс“, при това решена в цвят Brillantrot. Произведеното през 1990 М3 на 38 600 км първоначално е доставено на клиент в Италия, а след това отива в Германия. Там го купува и последният му собственик, който го сервизира в BMW Group Classic в Мюнхен – където сменят компонентите по спирачната система отпред, свещите, гумите и всички работни течности. След това „баварецът“ е изнесен в САЩ. Съгласно описанието (а и като гледаме снимките) автомобилът е в топсъстояние. И все пак – какво прави Sport Evolution толкова ценно?

Добре поддържан интериор със спортни седалки и облечен в дивечова кожа волан. Плакетът в централната конзола не бива да липсва.

Кои са основните отличителни характеристики на M3 Sport Evolution

А сега кратък урок по история: когато M3 E30 е пуснат на пазара през 1986 г., първоначално е предлаган само като „седан с две врати“ (не се нарича купе заради рамката на прозореца). През 1988 г. базираната в Мюнхен компания разширява моделната гама, като включва в нея кабриолета M3, произвеждан до 1991 г. Топверсията на E30 може да бъде разпозната веднага по раздутите калници, които не само приличат на „бегачката“ за DTM, но и позволяват интегрирането на по-широката следа. Броните и праговете също са променени. Освен това капакът на багажника на M3 е от стъклопласт.

Характерно за M3 Sport Evolution е регулируемото антикрило.

Продължете на следващата страница

Още по темата