BMW M3 с двигател на Z06 и 650 к.с.


10
май
2019

Визия на M3, мощност на Corvette Z06, трансмисия на Cadillac и спирачки на Porsche: този автомобил е един екстремен микс!

Матов лак, черни джанти, внушителен бодикит: това BMW M3 от поколение E46 изглежда доста екстремно. Още по-екстремно е обаче това, което се крие под каросерията. Там, където обикновено е разположен разполагащият с 343 к.с. редови 6-цилиндров агрегат на BMW, сега се намира поставеният от германска тунинг-фирма 7-литров V8 (LS7) мотор на Corvette C6 Z06. мощността на автомобила е брутална – 650 к.с., а максималният въртящ момент – 740 Нм.

Трансмисия на Cadillac и спирачки на Porsche

Двигателят на Corvette не е единствената част на автомобила, която е произведена извън Мюнхен. Трансмисията е 6-степенна механична – от Cadillac CTS-V, докато спирачните апарати са от Porsche Boxster S. Спортният автомобил е качен на черни BBS-джанти, а гумите са Pirelli. Във видео, качено в канала Youtube, се вижда как това M3 със сърце на Corvette прави обиколки на пистата Хокенхайм, като автомобилът успява да вдигне 260 км/ч. Освен впечатляващото темпо, впечатления прави най-вече бруталният звук, който иначе не е типичен на нормалното M3!

Видео можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap
Lupo-то с 12 цилиндъра и два двигателя

22
апр.
2017

Два мотора в един автомобил? Виждали сме го и преди. Само че колкото е по-малък въпросният автомобил, толкова по-сложно е преустройството му. Петер Биочич обаче се справя с много трудна задача: два V6-двигателя с общо 408 к.с. превръщат Lupo в малък снаряд!

Card image cap
Alpina D3: най-бързата „дизеларка“ в средния клас

18
юли
2017

Фейслифтът на Alpina D3 (2016) се характеризира с леки визуални промени – повече не му трябва, тъй като „тройката” от Бухлове остава най-пъргавият дизелов модел в средния клас

Card image cap
Годзила изяжда бика

8
апр.
2016

На състезателна писта в Бахрейн тунингован Nissan Skyline се изправя срещу Lamborghini Aventador. Резултатът едва ли е бил приятен за водача на Lambo-то

Card image cap

В последния брой:

Архив >