BMW M2 by FUTURA 2000: три ексклузивни униката и един Limited Edition на BMW M2 Competition


17
февр.
2020

BMW M като сцена за модерното изкуство – в хода на модернизацията на BMW Individual BMW M GmbH представя най-новото си сътрудничество: многоетапен проект със значимия съвременен творец FUTURA 2000. Сътрудничеството стартира на  арт-изложението Frieze Los Angeles 2020, дългогодишен партньор на BMW. Познатият с цветовете, концентричните форми и кинетични композиции FUTURA 2000 придава на ексклузивните уникати на BMW M2 Competition (среден разход на гориво: 10,0 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 227 г/км) напълно индивидуална визия и освен това създава и лимитиран специален модел на BMW M2 Competition, който ще се предлага от юни 2020 година. Ръчно изрисуваното BMW M2 by FUTURA 2000 ще отпразнува световната си премиера от 13 до 16 февруари на второто издание на Frieze Los Angeles в Paramount Pictures Studios в Холивуд.

„BMW M2 Competition е динамично, екстровертно и до приятна степен – и провокативно. За мен е голяма чест да придам на този автомобил малко повече екстравагантност“, каза FUTURA 2000. Маркус Флаш, CEO BMW M GmbH, допълни: „Ние сме много горди, че успяхме да привлечем за сътрудничество толкова значим международен творец като FUTURA 2000. Аз съм много впечатлен от това, което FUTURA 2000 сътвори с трите униката на M2 Competition и очаквам с нетърпение на базирания на тях специален модел за нашите клиенти. Със своя уникален, конструктивно-бунтарски дух Futura подхожда перфектно на „младите диви“ като BMW M2 Competition.“

Уникатите на BMW M2 by FUTURA 2000 ще бъдат всеобхватно преработени от твореца както отвън, така и отвътре. Лимитираните серийни екземпляри също носят уникалния подпис на твореца. Декоративните лайстни на арматурното табло и средната конзола се отличават със специален, индивидуален за всеки автомобил дизайн на Futura 2000. Двуцветните М Спортни седалки с кожена тапицерия Dakota Black и Ivory White се отличават с контрастни шевове в Polar Blue. Освен това интериорният пакет включва и М Спортен волан с тапицерия от Alcantara и сив маркер на „12 часа“, както и специални лайстни на праговете с пореден Editions номер на лимитираната серия и бадж Futura. Освен това BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000* се разпознават и по лакираните повърхности на предната и задната броня, а също и на страничните прагове. В допълнение те са оборудвани с 19-инчови алуминиеви джанти Jetblack matt.

След Frieze New York, Frieze London и Frieze Masters през 2019 година международният календар на изложенията на изкуствата бе допълнен с Frieze Los Angeles, с което градът се превърна  в международно значим център и дестинация за модерно изкуство. Ежегодното изложение за модерно изкуство включва около 70 галерии от Лос Анджелис и целия свят. Съпътстващата програма включва както дискусии, ката и музикални програми и проекти, които творците са създали в тясно сътрудничество с подбрани куратори. Художественото изложение се провежда под ръководството на Виктория Сидал, Director Frieze Fairs, и Bettina Korek, Director Frieze Los Angeles.

Във връзка с дългогодишното сътрудничество BMW и Frieze представят своя съвместен формат Format Frieze Music, куриран от автора и куратора Кевин МакГари и Ханс Улрих Обрист, артистичен директор на Serpentine Galleries London в сътрудничество с Neue House. Концертът с участието на Moses Sumney, Caroline Polachek, Zsela и DJ Uwuqi започва в петък, 14 февруари от 21 часа в Neue House Hollywood.

Заедно със Soho House на 12 февруари BMW i кани на Art Talk. В разговора, модериран от автора Арти Нелсън, по темата „Sights and Sounds“ ще говорят модерният творец FUTURA 2000 и рапърът Lupe Fiasco. Както винаги, съвместният формат ще съчетае темите изкуство, иновации и дизайн. В рамките на продължаващото сътрудничество Soho House и BMW i инициират международна програма от събития в различните локации на Soho House по целия свят.

FUTURA 2000, роден под името Леонард Хилтън МакГър, се наложи като пионер, когато през 80-те години на миналия век графитите навлязоха във формалната екосистема на галериите. Той бързо придоби известност с радикалния си подход на улицата и въведе абстракцията в една дисциплина, базирана изцяло на буквите. Той се превърна в част от едно по-голямо направление в изкуството, включващо творци като Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White и Rammellzee. Като се абстрахираме от дългогодишната си кариера като съвременен художник, той постигна големи успехи като художник на реклами и работи с множество популярни марки.

С трите униката, оформени от FUTURA 2000, както и лимитираното BMW M2 Edition designed by Futura2000* BMW M GmbH продължава да поставя акценти както в художествените среди, ката и в областта на спортните High Performance автомобили. BMW M2 Competition е абсолютно успешен модел за BMW M GmbH. Мощният спортен автомобил от премиум средния клас, който се задвижва от битурбо редови шестцилиндров двигател с мощност 302 кВт (410 к.с.) и технология M TwinPower Turbo, и през 2019 година продължи да бъде най-продаваният BMW M автомобил, както и най-популярният автомобил в сегмента. При анкетата за „най-спортни автомобили на 2019 година“ сред читателите на специализираното издание „sport auto“ BMW M2 Competition се наложи в категорията „Купета до 75 000 евро“ и с 32,1% на гласовете имаше значителна преднина пред конкурентите си в „sport auto“ Award 2019.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >