BMW M2 на Manhart с екстровертна визия и 715 к.с.

1504
2024

Германските тунинг-специалисти Manhart са направили от новото BMW M2 доста оригинален автомобил, единична бройка. Този доста противоречив външен вид върви с увеличение на мощността, което може да се мери дори с BMW M8.

MH2 GTR II (така се нарича BMW M2 след тунинга на Manhart) е с изцяло преработен 3,0-литров редови 6-цилиндров битурбо агрегат – мощността сега е 715 к.с., а максималният въртящ момент – 850 Нм.

Това съответства на увеличение на мощността от 255 к.с. и максималния въртящ момент от 300 Нм в сравнение със стандартния модел. Спринтът от 100 до 200 км/ч трае 5,8 секунди.

Както вече казахме, дизайнът е доста екстровертен и е въпрос на вкус. Основната заслуга е на блестящия цвят магента на каросерията, както и на декорите с цвят шампанско. Прибавяме и внушителните аеродинамични елементи. Сред тях са елементът за предния капак, огромното задно крило, многобройните спойлери и дифузьорът. Разбира се, всичко е направено от карбон.

В калниците на това BMW се въртят 21-цолови джанти (с гуми 285/30 отпред и 305/25 отзад). Окачването е смъкнато с няколко сантиметра – благодарение на KW Variant 4.

Във вътрешното пространство от Manhart са махнали задните седалки и са монтирали клетка срещу преобръщане, за да подготвят това M2 за пистата. Цената? Информация за нея ще получите само при запитване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин