BMW M ще пусне първия си електромобил още през 2021 г.


24
ян.
2021

За 2021 г. от BMW обявиха появата на първия си електрически модел с логото  M. Той ще е базиран на i4. AUTO BILD ще ви даде информация!

Нещата за BMW M GmbH вървят добре. Въпреки пандемията от корона вирус, хората от Мюнхен успяха да регистрират рекордни продажби. Благодарение на X5 M и X6 M Най-важната информация: още през 2021 г. ще се появи първият електрифициран модел M-BMW на базата на i4!

Ще се появи ли „i4 M“ с 530 к.с.?

Това, че и електрическият SUV iX ще получи M-вариант също е извън всякакви съмнения. Предимство обаче получава електрическият седан i4  – от BMW го потвърдиха след запитване от страна на AUTO BILD. Още през есента на миналата година са били забелязани маскирани прототипи на i4 с по-широки калници, по-широка следа, M-джанти и заден спойлер. Дали серийният модел ще бъде истинско M или „само“ М-вариант в стила на M340i – все още не е ясно. Още нормалният i4 разполага с до 530 к.с. Според BMW това е достатъчно за вземане на спринта от 0 до 100 км/ч за четири секунди. Възможно е i4 M да бъде с по-остра настройка на окачването, управлението, спирачките и външния вид, същевременно и на мощността. Засега от BMW не са съобщили, как ще се казва едно i4 с M-лого.

Новите M3 и M4 също ще се появят през 2021 г.

Освен през февруари 2021 г. ще стартират новите M3 и M4, следващи от M4 Cabrio през лятото. Версията Touring на M3 ще бъде на пазара през 2022 г. Точно за петдесетия юбилей на M GmbH ще се появят и някои изненади под формата на различни специални модели. Направо да те засърби десния крак.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин