BMW M се сбогува с ръчните трансмисии


24
апр.
2017

Имаше времена, когато на истинска машина за шофиране не се гледаше сериозно, ако тя не беше оборудвана с механична скоростна кутия. „Ръчките“ обаче ще отидат в историята – става ясно от изказване на вицепрезидента по маркетинг и продажби на BMW M Петер Квинт, цитиран от Drive. Квинт не е сигурен дали за следващите поколения на М3 и М4 изобщо ще има възможност за поръчка на механична предавателна кутия. Според високопоставения мениждър до няколко години не само ръчните трансмисии, но и тези с два съединителя ще бъдат спрени от производство – и вместо тях М-ките ще бъдат оборудвани само с конвенционални автоматици с хидротрансформатор.

Според Куинтус ръчните кутии не са достатъчно издръжливи за новите двигатели с много висок въртящ момент – същият проблем тормозел и DCT-тата. Не само BMW M, но и производители на масови модели все по-често ще се ориентират към автоматиците поради две основни причина – навлизането на автономното шофиране и на „електрифицирането“ на автомобила. От друга страна, намаляването на теглото на автоматиците и редуцирането на разхода, което те предоставят, прави лансирането им все по-масирано.

Още по темата

Card image cap
Обявиха цените на новия Megane за България

8
февр.
2016

У нас компактният „французин“ ще се продава минимум за 29 990 лева

Card image cap
Mercedes освежи AMG C 43

5
мар.
2018

В Женева Mercedes-AMG ще представи фейслифта на С 43. Моделът ще получи модифициран двигател и промени по външния вид

Card image cap
Автономната S-класа отива в музея

27
юли
2016

S-класата с вътрешно означение Bertha Benz заслужи достойно място в „храма“ на Mercedes в Щутгарт. През 2013 г. тя измина без помощта на водач разстоянието от Манхайм до Пфорцхайм

Card image cap

В последния брой:

Архив >