Новини » BMW M започва следващата глава от своята трансформация към електрическа мобилност

BMW M започва следващата глава от своята трансформация към електрическа мобилност

1808
2022

BMW M GmbH започва следващата глава от своята трансформация към електрическа мобилност. С първите тестове на така наречения концептуален тестов автомобил за иновативни системи за управление на задвижването и шасито сега мултидисциплинарн развоен екип осигурява хардуерните и софтуерни решения, предназначени за бъдещи изцяло електрически High Performance автомобили. Фокусът на тестването на концепцията е система за задвижване на четирите колела, състояща се от четири електрически мотора и интегриран контрол на динамиката на управлението, които заедно осигуряват невиждано досега ниво на динамика и изживявания при шофиране.

С изцяло новата концепция на задвижването BMW M GmbH подчертава експертния си опит в разработките, както и своите възможности да пренесе същността на буквата M в света на мобилността с нулеви локални емисии. Изцяло електрическото задвижване е съчетано с иновативни системи за управление, за да се даде нова дефиниция на единството между динамика, пъргавина и прецизност при в High Performance спортен автомобил, което е толкова характерно за автомобилите BMW M с висока производителност.

50 години BMW M GmbH: бъдещето започва през юбилейната година

Точно 50 години след основаването си, BMW M GmbH е в разгара на процеса на трансформация към електрическа мобилност, с която не само запазва неподражаемите характеристики на своите модели, но в същото време ги обогатява с нови аспекти. През юбилейната година бяха въведени на пазара изцяло електрически Performance автомобили BMW i4 M50 (среден разход на електроенергия: 22,5 – 18,0 кВтч/100 км според WLTP; емисии на CO2: 0 г/км; данни според NEDC: -) и BMW iX M60 (среден разход на електроенергия: 24,5 – 21,9 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии: 0 г/км; данни според NEDC: -). А още през следващата година ще го последва BMW i7 M70, първият BMW M автомобил, базиран на напълно електрическа луксозна лимузина.

„По повод нашия юбилей ние не гледаме само назад, но преди всичко напред,“ казва Францискус ван Меел, председател на борда на директорите на BMW M GmbH. „Производството на BMW XM, първият ни High-Performance автомобил с V8 М хибридно задвижване, ще стартира преди края на годината. Заедно с нашите фенове по целия свят, очакваме с нетърпение също влизането ни в категорията LMDh на северноамериканската серия състезания за издръжливост IMSA, където ще участваме в Дайтона през 2023 г. с 8-цилиндров хибриден турбо двигател, който по-късно ще стартира в състезателната серия WEC в Льо Ман.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин