BMW Group ще реализира 1 млн. електрифицирани автомобила до 2021


12
сеп.
2019

BMW Group се фокусира върху следваща стратегическа цел в областта на електромобилността: „До края на 2021 г. ние се стремим да имаме общо един милион електрифицирани превозни средства по пътищата“, заявява Оливър Ципсе, председател на Управителния съвет на BMW AG, по време на  Международно автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт. „Вече сме начело на електромобилността. Досега никой производител не е доставил повече електрифицирани автомобили на клиентите в Германия от BMW Group. В Норвегия три от всеки четири продадени нови автомобила на BMW Group имат електрифицирана задвижваща система.“

Поглеждайки напред към следващото десетилетие, Ципсе очаква електромобилността да се развива с различни темпове по света – поради разликите в инфраструктурата, профилите на шофиране на клиентите и политическите рамки. Според прогнозите на BMW Group, клиентското търсене трябва да гарантира, че над 50 % от новите регистрации на превозни средства в премиум сегмента в Китай ще бъдат изцяло електрически превозни средства (BEV) през 2030 г. Цифрата за Европа ще бъде едва около половината от този процент. САЩ, вторият по големина пазар на превозни средства в света, ще бъде приблизително на същото ниво като Европа.

„BMW Group е глобална компания. Ние ще бъдем в състояние да предложим на нашите клиенти всички подходящи задвижващи технологии: нашите конвенционални високоефективни двигатели, изцяло електрически задвижвания, plug-in хибриди и в бъдеще водородни превозни средства с горивни клетки “, продължава Ципсе. „Това ни поставя в много силна стратегическа позиция за справяне с предизвикателствата на бъдещата мобилност и изменението на климата.“

Технологията за водородни горивни клетки може да бъде истинско решение, особено за дълги разстояния. BMW Group очаква търсенето на тази технология да нарасне през втората половина на следващото десетилетие и ще въведе експериментална серия автомобили с горивни клетки през 2022 г. Компанията представя концептуален автомобил BMW i Hydrogen NEXT на тазгодишното издание на IAA.

Ципсе потвърждава плана, обявен през юни, за значително ускоряване на темпото на разширяването на електромобилността: 25-те електрифицирани модела, предварително обявени за 2025 г., вече ще бъдат въведени на пазара две години по-рано, през 2023 г. Повече от половината от тези 25 модела ще бъдат напълно електрически. Основата за това е осигурена от гъвкави архитектури на превозни средства за изцяло електрическо задвижване, plug-in хибриди и модели с двигатели с вътрешно горене, както и високогъвкава производствена система. В резултат на това компанията е в състояние бързо да отговори на търсенето на различни пазари.

Електромобилността може бъде от ключово значение за опазването на климата. BMW Group вярва, че клиентът ще играе решаваща роля в това – защото технологията може да има реално влияние само ако клиентите я търсят и използват.

„Ние се стремим да намалим значително емисиите. За да постигнем това, трябва да се концентрираме върху области, в които можем да постигнем най-голямо въздействие. Ето защо се фокусираме върху въпроса: Кои задвижващи трактове, технологии и услуги ще искат нашите клиенти в бъдеще? И как можем да постигнем най-добрия резултат за опазване на климата? Едно е ясно: ние се ангажираме с Парижкото споразумение за климата.“

Устойчивостта за BMW Groupзапочва още в самото начало на веригата на стойността. Добър пример за това е BMW iX3, който ще бъде въведен на пазара със система за електронно задвижване от пето поколение през 2020 г .: Електрическото задвижване се произвежда без редки изкопаеми, а кобалта за батерийните му клетки се набавя директно от мини в Австралия и Мароко. Освен това електроенергията, необходима за производство, се добива най-вече от възобновяеми енергийни източници.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >