BMW Group удвоява продажбите си на електромобили

1301
2023

BMW Group значително ускорява нарастването на дела на електрическата мобилност още веднъж през 2022 г. Както беше обявено по-рано, BMW Group успява да удвои повече от два пъти продажбите на BEV спрямо 2021 г. (+107,7 %) с общо 215 755 напълно електрически BMW и MINI превозни средства, доставени на клиенти. Важен крайъгълен камък е постигнат с предаването на електрически автомобил номер 500 000 на неговия собственик в края на миналата година.

„Нашата силна продуктова гама е най-добрият отговор на предизвикателна среда – и ни позволява да удвоим повече от два пъти продажбите на напълно електрически превозни средства отново през 2022 г.“, казва Питер Нота, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за клиенти, марки, продажби. „Ние сме уверени, че можем да надградим този успех през 2023 г., тъй като продължаваме да виждаме особено голям брой новоприети поръчки за нашите изцяло електрически модели“, добавя Нота.

BMW Group реализира общо 2 399 636 автомобила BMW, MINI и Rolls-Royce на клиенти по целия свят през 2022 г. (-4,8 %); година, в която всички индустрии се сблъскват с трудности, свързани с проблеми в доставките, свързаните с Covid пандемията ограничения в Китай и войната в Украйна. Основното въздействие се усеща през първите шест месеца на годината, като доставките са намалели спрямо предходната година. Продажбите нарастват все повече през втората половина на 2022 г. През четвъртото тримесечие BMW Group отчита значителен ръст на продажбите от +10,6 %, с 651 798 превозни средства, доставени на клиенти.

BMW Group е оптимист за предстоящата година. „Ние ще запазим нашия курс за печеливш растеж през 2023 г. Ясният фокус ще бъде върху продължаването на увеличаване на делът на електрическата мобилност. Следващият етап за 2023 г. е 15 % от общите ни продажби да идват от изцяло електрически превозни средства. С въвеждането на пазара на BMW i5 по-късно през годината ние предприемаме още една важна стъпка по пътя към електрифицирането на нашата моделна гама“, коментира Нота.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин