BMW Group дигитални услуги на #NEXTGen

2506
2019

Дигиталната екосистема на BMW: пръв поглед към myBMW

В рамките на BMW Group #NEXTGen бяха показани ексклузивни информации за бъдещата насоченост на дигиталната екосистема „myBMW“. Под това име в бъдеще ще бъдат комбинирани всички услуги на BMW Group и NOW, като мобилни услуги и продукти. При това всички продукти и услуги са структурирани в My Car, My Life и My Journey, така че клиентът ще има само един интерфейс, чрез който да получи достъп до множеството услуги и предложения по отношение на индивидуалната мобилност. На международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт от 12 до 22 септември тази година BMW Group ще представи повече детайли за myBMW.

„Hey BMW, кой е любимият ти цвят?“ – просто заговорете BMW Intelligent Personal Assistant

Още от март 2019 година BMW Intelligent Personal Assistant е наличен в множество автомобили с BMW Operating System 7.0. Интелигентният дигитален характер, към който се обръщате с „Hey BMW“, подпомага водача, научава неговите предпочитания, знае предпочитаните настройки и е абсолютен автомобилен експерт.  С редовните Remote Software Upgrades, които се инсталират директно в автомобила „over the air“, личният асистент постоянно се обогатява с нови възможности и постоянно се подобрява и разширява. С бъдещите актуализации ще е възможно да си побъбрите с BMW Intelligent Personal Assistant и да водите кратки, забавни диалози.

Amazon Alexa в BMW и MINI

Amazon Alexa вече е наличен напълно в множество автомобили на BMW и MINI, така че по време на пътуване клиентите имат достъп до много от функциите на Alexa, които вече ползват в дома си. Можете да задавате въпроси на Alexa, да се информирате за времето, трафика и спортни събития или да слушате музика от Amazon Music или TuneIn, както и аудио-книги на Audible. С гласови команди можете удобно да управлявате календара, списъците със задачи и за пазаруване. На контролния дисплей на автомобилите BMW или MINI освен това получавате и визуална обратна връзка за съдържанията. Освен това с Alexa можете да управлявате от автомобила съвместими Smart-Home устройства като лампи, термостати или гаражни врати.

BMW Digital Key: смартфонът като ключ на автомобила

С Digital Key конвенционалният автомобилен ключ става излишен. Той ви позволява да отключвате и заключвате новото BMW Серия 8 Купе и други модели на BMW чрез смартфона с помощта на Near Field Communication (NFC). За да го отключите, трябва просто да поставите смартфона до дръжката на вратата на автомобила. След това в автомобила можете да стартирате двигателя, след като поставите смартфона в поставката за безжично зареждане или за смартфони. Дигиталният ключ, който се предлага чрез  BMW Connected, може опционално да бъде споделян с до пет други човека. В момента  BMW Digital Key се предлага за всички съвместими с NFC устройства Samsung Galaxy с операционна система Android 8.0 или по-висока.

Дигитални зарядни услуги за електромобили

Със зарядните услуги на BMW търсенето на налични станции за зареждане вече не е проблем. Още преди потеглянето е възможно да проверите вероятността за наличност на желана зарядна станция по вашия маршрут. Възможна е и резервация от автомобила, след като клиентът е на около 20 минути път от зарядната станция, към която се е насочил. Ако освен това той шофира BMW Plug-in хибриден автомобил, в рамките на eDrive Zones на BMW той получава ценни iMILES за всички дялове от шофирането, изминати чисто електрически. След това тези точки могат да бъдат заменени срещу допълнителни пакети зареждане на всяка станция на ChargeNow.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин