BMW Films се завръща: новата „петица“ поразява хеликоптер

Новата Серия 5, предвождана от два Hummer-a, е основно действащо „лице“ в късометражния филм с участието на Клайв Оуен


24
окт.
2016

BMW Films се завръща ударно покрай премиерата на новата Серия 5. 15 години след заснемането на The Hire с Мадона и много други звезди поредицата от късометражни филми отново е тук с подобаваща доза екшън. Отново в главната роля – на шофьора, е Клайв Оуен. Естествено, второто главно действащо „лице“ е BMW – новата „петица“. Във видеото участват още Дакота Фанинг („Война на световете“) и Джон Бернтал („Наказателят“).

Бягство с 540i

Историята е колкото проста, толкова и наситена с екшън. Джон Бернтал, в ролята на лошия брадат злодей, иска да продаде Лили (изиграна от Фанинг), един от първите човешки клонинги. Клайв Оуен, чийто герой е ангажиран като Driver, трябва да прекара „товара“ сигурно и без щети. Както се очаква, задачата му се оказва доста трудна. Като истински джентълмен, шофьорът решава да избави младата дама от ръцете на лошите. За целта обаче му трябва помощник в лицето на Серия 5. Новият модел на BMW се справя перфектно – с мощно ускорение, брутално спиране и дори издръжливост на обстрел. Дори хеликоптер атакува Серия 5 от небето. Накрая, естествено, момичето стига без да му е паднал косъм от главата при правилния човек. Колата е поданупчена и със счупен ляв фар, но се движи напълно безпроблемно.

Холивудски елит работи за BMW

Предишните осем епизода от поредицата, в които участват Форест Уитакър, Адриана Лима и Мики Рурк, се появяват през 2001 г. През 2002-а излизат още няколко. Над 100 млн. фенове гледат късометражните филми – и то във време, в което Youtube и високоскоростната интернет връзка не са толкова масови, колкото днес. За режисурата на последната продукция се е погрижил номираният за Оскар през 2010 г. Нийл Бломкамп, който стана известен с научната фантастика „Сектор 9“ и трилъра „Елизиум“. Върху поредицата The Hire от 2001 г. са работили други големи имена от Холивуд – като Анг Лий, Дейвид Финчър, както и Ридли и Тони Скот.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин