BMW CE 04 Vagabund Moto Concept – електрически скутер висша мода

0603
2023

Когато става въпрос за модифициране на мотоциклети BMW, международната сцена е фокусирана основно върху Heritage моделите R 18 и R nineT. Това обаче не означава, че не съществуват и уникални проекти базирани на BMW CE 04, като този пример създаден в Австрия. Той е плод на сътрудничеството между BMW Motorrad Австрия и специализираното ателие за ‘custom’ мотори Vagabund Moto GmbH. Името на заданието е BMW CE 04 Vagabund Moto Concept, а идеята – стилен и мултифункционален електрически скутер за градска употреба.

„Всеки дефинира бъдещето на мобилността по свой собствен начин. Чрез BMW CE 04 Vagabund Moto Concept, ние демонстрираме визията ни за стилен и многофункционален електрически скутер, който показва как нуждите от мобилност са индивидуални, като всяка личност. Не сме преоткрили колелото, но погледнахме по нов начин на концепцията за практичност. Наричаме подхода ни синергия между функционалност и естетика, фокусирана върху ежедневната употреба“, казва ПолБраухарт, основател и управляващ директор на Vagabund Moto GmbH, обяснявайки философията зад BMW CE 04 Vagabund Moto Concept.

Този ‘made-in-Austria’ е-скутер не само е с особено атрактивна цветова схема в бяло, тъмнозелено, бежово и черно, но същевременно предлага различни функционални елементи със свеж, модерен дизайн и фокус върху младежката аудитория. Например, изображението на приятелското „смайли“ на предната главина, е забележителен визуален акцент, който се среща също и на прозрачните повърхности на мигачите.

Впечатляващите характеристики на BMW CE 04 са непроменени – максимална мощност 42 к.с. (31 кВт), динамично ускорение за 2,6 сек от 0-50 км/ч, 130 км пробег (по WMTC) и време за зареждане от само 65 мин от 0-80%, при опционалното бързо зареждане с максимална мощност.

„За нас бе изключително важно, чрез този проект за персонализиране, да подчертаем огромното разнообразие на BMW CE 04. Целта е този е-скутер да бъде особено атрактивен за младите и спортуващи хора, но същевременно да привлича вниманието на всеки тип клиенти. Свежият, модерен дизайн на CE 04 е пряка асоциация към спортния лайфстайл“, добавя Оливър Балцер, оглавяващ BMW Motorrad Австрия.

Мотото на тази машина е “Action meets Fashion”. В унисон с него, BMW CE 04 Vagabund Moto Concept предлага функционален топкейс, който допълва стандартното пространство за съхранение на вещи. Системата за транспортиране на сърф дъска също е уникална за проекта – изключително улеснение при отскачане до близкото езеро или морски бряг. „Сърфът не е просто част от екипировка за спорт: той също е метафора за устойчив градски начин на живот. BMW CE 04 Vagabund Moto Concept комбинира духа на работното ежедневие, свободното време и стремежа към индивидуалност, демонстрирайки, че не трябва да има противоречие при тези области“, заключва Оливър Балцер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин