/ BMW CE 02: нова концепция за електрическа мобилност на две колела

BMW CE 02: нова концепция за електрическа мобилност на две колела

С новото BMW CE 02 марката представя още едно електрическо превозно средство за града, около две години след дебюта на CE 04. То не е нито електрически скутер, нито електрически велосипед, а нова концепция за мобилност – eParkourer. Благодарение на типа задвижване, поставящият нови стандарти дизайн и иновативните технически решения, CE 02 гарантира удоволствие от карането в градска среда.

Прогресивен дизайн с нови пропоции и множество възможности за персонализация.

СЕ 02 е предпоставка за различен поглед върху бранда BMW Motorrad. То е електрическо и насочено предимно към младите хора. Не попада в категорията електрически велосипед, но не е и е-скутер. BMW CE 02 може да се дефинира, като eParkourer. Проектирано е за града, пъргаво е, супер маневрено, здраво и с минималистичен дизайн. Големите колела подсилват излъчването, като същевременно са и практични, подходящи за почти всякакви настилки.

Основният цвят е черен. Той присъства върху рамката, колелата, предния калник и тройника в горната част на вилката. Гранитено сиво е използвано за капака на двигателя, като комбинацията от матови и гланцови повърхности създава контраст между различните участъци. В специалното изпълнение HIGHLINE CЕ 02 е още по-екстровертно. Вилката е с анодизирано златисто покритие, което е комбинирано с акценти в цвят Petrol (светло син). Резултатът е футуристична и динамична визия, дори когато CE 02 е в покой.

Мощно задвижване, ниска маса и практичен пробег. Избор от две мощности.

Новото CE 02 е подходящо за 16-годишни, които могат да управляват версията с мощност 11 кВт (15 к.с.). Спецификацията с 4 кВт (5 к.с.) (номинална мощност 3,2 кВт (4 к.с.)) е ограничена на 45 км/ч и отговаря на законовите изисквания за АМ категория. В Германия например тя може да се кара от лица навършили 15 години, както и от такива с категория за лек автомобил. Най-мощната версия гарантира пъргаво ускорение от светофарите, а максималната скорост е 95 км/ч. Пробегът в градски условия е 90 км/ч (за 11-киловатовата версия; по WMTC). Масата на най-мощния вариант е едва 132 кг или 119 кг, когато CE 02 е в спецификация с 4 кВт. Седалката е с височина от 750 мм, което прави машината лесна за управление и маневриране с ниска скорост.

Стандартно с два режима на каране – Flow и Surf , опционално Flash . Възможност за допълнително оборудване и оригинални аксесоари BMW Motorrad .

Новото CE 02 идва стандартно с режими за каране Flow и Surf. Първите настройки предлагат оптимална конфигурация за придвижване в града, докато Surf подсилва динамиката за забавление извън трафика. Flash режимът отключва най-спортната страна на характера на CE 02. Той се предлага с допълнителното оборудване HIGHLINE, както и като част от списъка с оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Стандартно външно зарядно, опция за бързо зарядно.

BMW CE 02 се доставя с външно зарядно с мощност 0,9 кВт, позволяващо удобно използване на стандартен домашен контакт. С опционалния пакет HIGHLINE, клиентите получават зарядно с мощност 1,5 кВт (само за версията с мощност 11 кВт), което може да се поръча и от списъка с оригинални аксесоари BMW Motorrad.

Двуконтурна рама, телескопична вилка, едностранен шарнир и лети колела.

Носещата конструкция на BMW CE 02 е тръбна, с два контура и е изработена от стомана. Предното окачване е съставено от хидравлична телескопична вилка, докато задното разчита на едностранен шарнир и амортисьор. Гумите са широки и монтирани на колела от леки сплави, а спирачките са дискови. Отпред работи система BMW Motorrad ABS.

ТFT дисплей, USB  C букса за зареждане и решения за свързаност.

CE 02 е оборудвано с лесен за разчитане TFT дисплей, който информира каращия за скоростта, нивото на заряда на батерията и още детайли. USB-C буксата осигурява захранване на смартфон, а BMW Motorrad Connected приложението, чрез Bluetooth, дава ориентировъчна информация за завършване на процеса по зареждане на батерията. Вариантът HIGHLINE позволява използване на смартфон, като допълнителен дисплей (поставен в стойката за смартфон). Управляването му се осъществява чрез Motorrad приложение и клавиатура на кормилото, като първото разполага с опция за записване на пътуванията. BMW Motorrad Connected Services функциите (също включени в пакета HIGHLINE) ви информират за статуса на заряда на CE 02, където и да сте и по всяко време.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин