BMW 630d Gran Turismo xDrive: И вместо ИЛИ

BMW заменя досегашната Серия 5 GT със Серия 6 GT. Тя е с променена каросерия, нова техника и мощни двигатели


15
мар.
2018

От 2008 година BMW активно експериментира с нови иновативни концепции, които съчетават предимствата на различни категории автомобили и целят задоволяването на очакванията на хора с по-специфични изисквания. Повече от 1 130 000 купувачи, повечето от тях нови, е донесла тази стратегия досега на баварския производител. Напълно разбираемо е, че успешната стратегия трябва да продължи.

Серия 6 GT съчетава лукса и удобството на седан с функционалността на activity vehicle – концепция, която BMW сериозно и успешно разработва през последните години. Тя включва елегантността и динамиката на Coupé и цели в същото време максимална пригодност при дълги пътувания. Дизайнът на автомобила е умела игра между светлини и сенки: изпипани пластични линии подсилват атлетичното излъчване, по-широката предна решетка се вписва в идеята за повече динамика. Дори страничните огледала имат своята конкретна функция по отношение на аеродинамиката и кореспондират със задния спойлер, който се повдига при висока скорост и може да бъде активиран чрез команда от централната конзола, за да придаде на Серия 6 GT повече стабилност.
Ефектните предни LED светлини са стандартни, също и 18-инчовите колела, мултифункционалният волан и кожените седалки. В интериора всички материали са прецизно подбрани, нито един детайл не е бил пренебрежимо малък за дизайнери и инженери. Кокпитът е удобно ориентиран към водача, панорамният покрив и стъклата на вратите без рамки придават завидно усещане за простор, лукс и светлина дори и когато ремонт на пътя променя маршрута ви през изкаляни и изоставени от десетилетия родни третокласни пътища.

Сериозен принос за това завидно усещане за лекота имат най-новите технологии на BMW по отношение на окачване и задвижване, както и предлаганите от Мюнхен индивидуални режими за шофиране. Кодовата дума тук се нарича Executive Drive, системата, която следи въведения от вас маршрут и преценява кога автомобилът да ви вози с по-комфортно или по-спортно окачване. Електрониката с любезното съдействие на хидравликата повдига с 20 мм шасито при по-предизвикателен път и съответно го сваля с 10 мм при по-висока скорост.
Освен за оптималната динамика Executive Drive се грижи и за по-нисък разход на автомобила. Двигателите при Серия 6 GT са три бензинови и два дизелови. Като цяло автомобилът е със 155 кг по лек от предшественика си, въпреки че предлага по-богато серийно оборудване. Тайната се крие в използваните олекотени материали, където това е било възможно. У нас цените на Серия 6 GT стартират от 124 100 лева.

ИЗВОД

В случай че все още не можете да решите кое е по-доброто за Вас – спортно купе или практично комби: ако сте се чудили достатъчно дълго, вероятно вече сте спестили необходимото за луксозната симбиоза между двете опции. При BMW Серия 6 GT няма ИЛИ, а само И!

Двигател 6-цилиндров дизел Работен обем 2993 см3 Мощност 195 кВт (265 к.с.) при 4000 об/мин Макс. въртящ момент 620 Нм при 2000-2500 об/мин Д/Ш/В 5091/1902/1540 мм Макс. скорост 250 км/ч 0–100 км/ч 6,0 сек Разход 5,9 л Емисии CO2 154 г/км Цена от 124 100 лева

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин