/ BMW 530d Touring (F11) на 12 години и 290 000 км: добра оферта?

BMW 530d Touring (F11) на 12 години и 290 000 км: добра оферта?

Ако шофирате на дълги разстояния, това BMW 530d Touring с 4х4-задвижване от 2011 г., което се продава в eBay, може да се окаже интересно предложение за вас – тъй като изглежда много добре.

BMW произвежда Серия 5 в поколението F10/F11 между 2010 и 2017 г. Oсвен щедро пространство и богато оборудване, „баварецът“ предлага престиж и това, което рекламният отдел на компанията е представил някога като „Радост от шофирането“. С други думи: това е истинско BMW.

Интересен представител на тази серия в момента се предлага за продажба в eBay. Става въпрос за BMW 530d Touring със задвижване на четирите колела от 2011 г. Обявената от продавача цена е 14 450 евро (ок. 28 900 лева).

На пръв поглед BMW-то прави впечатление на много добре поддържано както отвътре, така и отвън.

Какво се казва в описанието към обявата

Според описанието към обявата BMW-то било с леки следи от употреба. Съгласно информацията имало няколко драскотини в предната част отляво и отдясно. Освен това на задната броня имало малка дупка. Но това е нормално: все пак комбито е на 12 години и на 290 000 километра. Иначе като изключим тези дреболии, BMW-то изглежда почти в безупречно състояние на снимките.

Промивка на трансмисията е извършена през 2022 г. – поне за това свидетелства представена от продавача фактура. А оборудването е доста богато. Той посочва в обявата „малка извадка“. Списъкът включва с екстри адаптивен круиз контрол, Head-up дисплей, безключов достъп, панорамен покрив, печка и др.

Нищо по интериора не изглежда много износено. Но разбира се, това не отменя необходимостта от оглед на място.

Какво трябва да знаем за BMW Серия 5 F10/F11

Ако изберете BMW Серия 5 F10/F11, получавате удобен автомобил за дълъг път, който може да се движи доста пъргаво по завои – благодарение на сложното окачване, на същата база като това при Серия 7 (F01).

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА BMW СЕРИЯ 5 F10/F11

Ръждата не е проблем, осветлението и спирачките като цяло не създават много проблеми. Дефектни амортисьори и луфтове в кормилната уредба обикновено се наблюдават при голям пробег. На ГТП в Германия Серия 5 демонстрира една-единствена по-сериозна слабост: в теста за вреднии емисии (AU). Екземплярите от генерацията F10/F11 се провалят още на първия преглед над четири пъти по-често от средното спрямо всички автомобили, тествани от TÜV. Не бива да се подценяват и разходите за поддръжка на луксозното комби. Повече за плюсовете и минусите на BMW Серия 5 F10/F11 втора ръка можете да откриете тук.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин