BMW 318i (E91) втора ръка: динамичният „товарач“

Това е най-търсеният автомобил в онлайн борсите за употребяване автомобили. Петото поколение на Серия 3 вече е на достъпни цени. Ние ще ви информираме на какво да обърнете внимание при огледа на употребявана "тройка"


1
сеп.
2017

Това ни дразни

Е90/91 е малко като натегач: той се справя с всичко доста добре. Най-сериозният недостатък на автомобилите, карани дълго по магистрали, са ударите от камъчета по предния капак и фаровете. При моделите с механична скоростна кутия автомобилите на динамичните пилоти страдат от повредени синхронизатори. Слабо място при екземплярите с пробег над 100 000 километра е алуминиевото предно окачване с много рамене и тампони. Какво друго: предните фарове често се изпотяват при миене в пароструйка. При седаните с голям панорамен покрив каросерията „пука“, когато е много студено. Ръжда както при предишния модел Е46 обаче няма да откриете никога.

Удари от камъчета: животът на „тройките“
преминава по най-лявата лента на магистралите. Резултатът: очукан преден капак

Течове: Лените течове на масло от диференциала са по-скоро козметичен проблем

Ревматизъм: с напредване на възрастта някои шарнири се разбиват. Продават се подсилени резервни части.

Корозия: поцинкованата стоманена задна ос в сравнително добре защитена срещу корозия

Извод

Серия 3 е подходяща както за динамичния ръководител на отдел, така и за пенсионера с младежки дух. И тъй като автомобилът няма сериозни технически проблеми, голямата му популярност е напълно оправдана. Осемгодишна кола е наистина добра покупка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >