/ BMW 1602 от 1972 беше конвертирано в електромобил

BMW 1602 от 1972 беше конвертирано в електромобил

В годината на 50-годишния юбилей на BMW M един исторически автомобил прехвърля мост между миналото и електрифицираното настояще. Като BMW ентусиаст Рони Фиг превръща едно BMW 1602 от 1972 г. в съвременен електрически автомобил. Поклон пред историята: на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. две BMW 1602, превърнати в електрически автомобили, са използвани от организационния комитет като ескорт и автомобили за операторите в различни маратонски състезания. Началото на едно пионерско, насочено към бъдещето развитие на електрифицираните автомобили при BMW.

BMW Group ще остави уникалното BMW 1602 Elektro от 1972 г. на Рони Фиг на дизайнера. Той вече има впечатляваща колекция от автомобили BMW, която включва емблематично BMW E30 M3 от Kith от първия сезон на сътрудничеството. Страстта на Рони Фиг към BMW е запалена още като дете от дядо му – а кръгът се затваря със сътрудничеството с BMW M. Той основава своя лейбъл Kith през 2011 г. Сътрудничеството между марките BMW и Kith започва през 2020 г. с дизайна на BMW M4 Competition Coupé от Рони Фиг. 150-те екземпляра на ексклузивното BMW M4 Competition x Kith бяха разпродадени за по-малко от тридесет минути.

Съчетанието между спортен дух и естетика

Успехът на първото сътрудничество на марката с Kith доведе до това второ издание, което се фокусира върху електромобилността. Като първия изцяло електрически M модел, BMW i4 M50 с право може да бъде наречен „Brand Shaper“. Той има търсените гени на M и като BEV показва отговорната посока, в която се развива BMW. С BMW 1602 от 1972 г. се разказва за историята на първото електрифицирано BMW, представено преди 50 години и свързано с High Performance сегмента на марката. Със своя спортен дух Lifestyle и Streetwear марката Kith подхожда перфектно на BMW M. Със своя дизайн Рони Фиг придава нова естетика на двата модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин