BMW става спонсор на Байерн Мюнхен: Хьонес потвърждава сделката


11
мар.
2019

BMW вместо Audi: Ули Хьонес потвърди сделката за футболния клуб Байерн Мюнхен.

Президентът и шеф на Надзорния съвет на футболния клуб Байерн Мюнхен даде потвърждение на информация, че автомобилният производител BMW ще смени най-късно през 2025 г. баварския си конкурент Audi като спонсор и акционер в клуба. Хьонес обаче опроверга сумата от 800 милиона евро, която се споменаваше във връзка със сделката: „Да, ние имаме споразумение с BMW за в бъдеще – както във футбола, така и в баскетбола. Но, сумите, за които се говори, не са верни“, каза Хьонес на 9-ти март след победата с 6:0 над Волфсбург. Ден по-късно дойде и изявлението от страна на автомобилния производител: „Ние водим разговори относно стратегическо партньорство с футболен клуб Байерн Мюнхен“. Засега били рано за подробности. BMW обаче ще стане спонсор на баскетболния отбор на мюнхенци още от 1-ви юли 2019, като залата Audi Dome ще получи ново име.

Audi държи 8,33 процента от клуба

От 2010 г. производителят от Инголщадт има дялово участие в акционерното дружество на футболния клуб Байерн Мюнхен – 8,33 процента. Сега тези проценти трябва да бъдат изкупени от BMW. Спонсорският договор на футболния клуб Байерн Мюнхен с Audi е валиден до 2025 г. Най-късно тогава, но все пак при възможност и по-рано, BMW възнамерява да се включи в играта. Според слуховете сумата, която ще плати BMW е около 800 милиона. Това е двойно повече от даденото от Audi досега. 

Още по темата

Card image cap
Първа снимка на Aston Martin DB11

17
февр.
2016

Ето как ще изглежда новият Aston Martin DB11. Първата фотография на новия британския суперспортист с V12-мотор се появи още преди официалната премиера

Card image cap
Малката серия на Jaguar XKSS вече е разпродадена

14
юни
2016

Всичките девет оригинални суперспортиста от 50-те години XKSS, които бяха произведени наново от Jaguar в средата на 2016 година, вече са продадени. За внушителни суми!

Card image cap
Citroën E-Berlingo Multispace: автомобилът за свободното време става електрически

24
мар.
2017

Знаков автомобил за свободното време в продължение на повече от 20 години, Citroën Berlingo непрекъснато дава съвременни и практически отговори на очакванията на своите клиенти.

Card image cap

В последния брой:

Архив >