BMW става спонсор на Байерн Мюнхен: Хьонес потвърждава сделката


11
мар.
2019

BMW вместо Audi: Ули Хьонес потвърди сделката за футболния клуб Байерн Мюнхен.

Президентът и шеф на Надзорния съвет на футболния клуб Байерн Мюнхен даде потвърждение на информация, че автомобилният производител BMW ще смени най-късно през 2025 г. баварския си конкурент Audi като спонсор и акционер в клуба. Хьонес обаче опроверга сумата от 800 милиона евро, която се споменаваше във връзка със сделката: „Да, ние имаме споразумение с BMW за в бъдеще – както във футбола, така и в баскетбола. Но, сумите, за които се говори, не са верни“, каза Хьонес на 9-ти март след победата с 6:0 над Волфсбург. Ден по-късно дойде и изявлението от страна на автомобилния производител: „Ние водим разговори относно стратегическо партньорство с футболен клуб Байерн Мюнхен“. Засега били рано за подробности. BMW обаче ще стане спонсор на баскетболния отбор на мюнхенци още от 1-ви юли 2019, като залата Audi Dome ще получи ново име.

Audi държи 8,33 процента от клуба

От 2010 г. производителят от Инголщадт има дялово участие в акционерното дружество на футболния клуб Байерн Мюнхен – 8,33 процента. Сега тези проценти трябва да бъдат изкупени от BMW. Спонсорският договор на футболния клуб Байерн Мюнхен с Audi е валиден до 2025 г. Най-късно тогава, но все пак при възможност и по-рано, BMW възнамерява да се включи в играта. Според слуховете сумата, която ще плати BMW е около 800 милиона. Това е двойно повече от даденото от Audi досега. 

Още по темата

Card image cap
Обновиха Hyundai i10

6
сеп.
2016

Фейслифтът ще бъде представен официално на автосалона в Париж още тaзи есен

Card image cap
Нова ера за VW с E-Bulli

12
дек.
2015

VW иска да започне нова ера през 2016 г. За целта на изложението за електроника във Лас Вегас CES хората от Волфсбург ще покажат електрическо Bulli

Card image cap
Бруталното Porsche 911 на Techart

5
юли
2016

Porsche 911 Carrera S на Techart е мощно колкото едно Porsche 911 Turbo от поколението 997. И освен това има и турбо! Първите ни впечатления!

Card image cap
Dodge готви истинско чудовище! (ВИДЕО)

20
ян.
2017

На изложението в Ню Йорк Dodge ще представи още по-мощна и по-лека версия на Hellcat: Dodge Challenger SRT Demon

Card image cap
Наследникът на VW Phaeton кръстосва пътищата на Германия

12
май
2016

Какво прави Phideon в Хамбург? Дали VW просто изпробва своята лимузина от висок клас в родината си или тя ще „стъпи” и на германския пазар?

Card image cap

В последния брой:

Архив >