BMW Серия 1 седан за Китай вече е на пазара


28
фев.
2017

Съобщихме за това през миналата година, а сега информацията става реалност: BMW започва продажбата на седан версията на Серия 1 в Китай. Седан версията на Серия 1 ще се произвежда и разпространява от BMW Brilliance Automotive Ltd., накратко BBA. Седан версията е разработена в сътрудничество с китайски инженери в Мюнхен. С дължина от 4456 мм автомобилът е с 2 мм по-къс от  седан варианта на Audi A3, с 2,5 см по-дълга от BMW Серия 2 Coupé и 12,7 сантиметра от нормалната Серия 1. Междуосието от 2670 мм показва близка родствена връзка със Серия 2 Active Tourer.

Дизайнът на новия модел е ориентиран стриктно по събрата му по марка. Двойни, кръгли фарове, големи въздухозаборници и не на последно място широката решетка на радиатора с бъбреците – това категорично е модел на BMW. Задницата е с подобаващ стайлинг и не крие изненади. Във вътрешното пространство има типичните за BMW добавки: ориентиран към водача кокпит, висококачествени материали и отлична iDrive-инфотейнмънт система.

На разположение за задвижването на Серия 1 са различни моторизации. Базовият модел 118i е оборудван с 1,5-литров 3-цилиндров мотор със 136 к.с. 6-степенна Steptronic-трансмисия предава мощността към предлага ос. Малко по-мощен е 120i с 2,0-литров 4-цилиндров и 192 к.с. Тук трансмисията е с осем предавки. Топмоделът е 125i, който също от 2,0-литров 4-цилиндров мотор изтръгва 231 к.с. Спринтът до 100 км/ч се взема за 6,8 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

За да даде възможност за индивидуализиране на атмосферата при клиентите, от BMW предлагат освен базова версия на оборудването, също и „Sport Line“ и „Luxury Line“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин