BMW пуска безплатно Бундеслигата в автомобила

1901
2023

Oбвързването с футбола е въпрос на престиж за германските производители на автомобили. Volkswagen спонсорира националния отбор на Германия, Audi – Байерн Мюнхен, а BMW… има да наваксва.

Но сега хората от Мюнхен са лидер в битката на производителите на премиум автомобили за футболни партньорства. Базираната в Мюнхен компания е първият производител, който пуска Бундеслигата на живо в своите автомобили.

Както BMW и притежателят на правата за Бундеслигата DFL обявиха днес, водачите на BMW могат да се наслаждават на мачове от Бундеслигата на т.нар. Curved Displays в новото BMW Серия 7 в рамките на пилотен проект. Първоначално тази възможност ще бъде достъпна само до март 2024 г.

Акцентът: още този петък в „седмицата“ ще може да се гледа началото на втория полусезон. Двубоят между Лайпциг и Байерн е заложен в специалното приложение Bundesliga In-Car App, разработено от BMW. Сътрудничеството с BMW ще включва всеки втори мач. Притежателите на правата за излъчване Sky и DAZN не позволяват повече.

Излъчване директно от DFL

Собствениците на BMW първоначално ще могат да се възползват офертата само в рамките на Германия, Австрия и Швейцария. Приложението обаче ще бъде пуснато също за САЩ и Великобритания през първата половина на тази година. Там ще могат да се гледат дори по три мача на ден. Предаванията са директно от DFL, т.е. с коментар.

В рамките на пилотен проект BMW вкарва мачовете от Бундеслигата в Серия 7.

Но ако си мислите, че ще можете да следите играта със 130 км/ч по магистралата, дълбоко се лъжете. Докато автомобилът се движи, картината от мача автоматично спира – и ще можете само да слушате коментатора.

Приложението се инсталира при Over-the-Air Update и се активира чрез вашата лична eSIM-карта. Мобилните данни се таксуват според вашия тарифен план. За приложението с мачовете не се доплаща и не е необходима отделна заявка. Ако кампанията се окаже успешна, тя може да бъде заложена и за други модели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин