BMW привиква 1,6 млн. автомобила заради опасност от пожар


24
окт.
2018

BMW стартира сервизна акция на 1,6 млн. дизелови автомобила, за да отстрани потенциална опасност от пожар в двигателите им. Акцията касае 4- и 6-цилиндрови коли, продадени в държави от Европа и Азия. Опасността се дължи на възможен дефект в системата за охлаждане на отработените газове.

Дизеловите агрегати на BMW притежават сложна система за третиране на вредните емисии. Тя се се състои от два AGR-a – с ниско и високо налягане, както и с разположен близо до мотора NOX-катализатор и т.нар. SCR-катализатор с впръскване на AdBlue. Oт BMW съобщават за възможен теч от AGR-радиатора. „В комбинация с отлагането на сажди и типичните за AGR-модула високи температури твърдите частици се нагряват. Ето защо в много редки случаи това може да доведе до разтопявания във всмукателния колектор, които биха могли да доведат до пожар“, разкриват от производителя. Проблемът е добре познат – през август транспортният министър на Южна Корея постави „на трупчета“ 100 000 BMW-та, тъй като в неговата страна през 2018 имаше 39 случая на пламнали „баварци“. В Германия също имало отделни случаи, признават от Мюнхен.

Още по темата

Card image cap
Първи тийзър на Accord номер 10

26
юни
2017

Honda оповести развитието на 10-ото поколение на Honda Accord, като разпространи скица на модела. Дали той ще дойде в Европа, ще разберем на официалното представяне на 14 юли

Card image cap
BMW-то на Елвис Пресли блести отново

10
авг.
2016

След две години реставрация BMW 507 на Елвис Пресли ще бъде показано на Пебъл Бийч в края на август.

Card image cap
Всичко, което трябва да знаете за новия Mercedes CLS

30
ное.
2017

През март 2018 г. Mercedes пуска третото поколение на CLS