BMW привиква 1,6 млн. автомобила заради опасност от пожар


24
окт.
2018

BMW стартира сервизна акция на 1,6 млн. дизелови автомобила, за да отстрани потенциална опасност от пожар в двигателите им. Акцията касае 4- и 6-цилиндрови коли, продадени в държави от Европа и Азия. Опасността се дължи на възможен дефект в системата за охлаждане на отработените газове.

Дизеловите агрегати на BMW притежават сложна система за третиране на вредните емисии. Тя се се състои от два AGR-a – с ниско и високо налягане, както и с разположен близо до мотора NOX-катализатор и т.нар. SCR-катализатор с впръскване на AdBlue. Oт BMW съобщават за възможен теч от AGR-радиатора. „В комбинация с отлагането на сажди и типичните за AGR-модула високи температури твърдите частици се нагряват. Ето защо в много редки случаи това може да доведе до разтопявания във всмукателния колектор, които биха могли да доведат до пожар“, разкриват от производителя. Проблемът е добре познат – през август транспортният министър на Южна Корея постави „на трупчета“ 100 000 BMW-та, тъй като в неговата страна през 2018 имаше 39 случая на пламнали „баварци“. В Германия също имало отделни случаи, признават от Мюнхен.

Още по темата

Card image cap
Така снима нарушителите германската полиция! (ВИДЕО)

31
юли
2017

Видео, заснето със смартфон, разкрива как 8-9 водачи на минута биват заснети с превишена скорост от камера, скрита до боклуци в квартал на Заарбюкен

Card image cap
Демпферният маховик „издиша“ след 150 000 км

29
юли
2017

Valeo признава, че първата генерация двумасови маховици сдава багажа след пробег 150-200 хиляди километра

Card image cap

В последния брой:

Архив >