BMW представя Серия 5 дълга база

1104
2017

Основен акцент в участието на BMW при автосалона в Шанхай е премиерата на Серия 5 с удължено междуосие. Новият модел, запазен за китайския пазар, е продукт на BMW Brilliance Automotive Ltd. и ще бъде произвеждан в завода на компанията Шънян.

Добавените 133 мм осигуряват повече място за коленете на задните места – на което китайците много държат. Новата „петица“ дълга база е с до 130 килограма по-лека от предшественика си и се радва на подобрена аеродинамика. Клиентите ще могат да избират между две линии на оборудването – Luxury и M Sport.

Първата версия ще има кожа напа в купето, аудиосистема Bowers & Wilkins и два 10-инчови монитора отзад, монтирани в подлгавниците на предните седалки. При M Sport ще има аеродинамичен пакет с по-големи брони и прагове, по-обемисти джанти и заден дифузьор. За задвижването купувачите ще могат да избират между три моторизации – 2-литров турбоагрегат с 224 или 252 к.с. и 4 цилиндъра (за 525Li и 530Li) и 3-литров „шестак“ (при 540Li). В Китай новият модел ще бъде пуснат на пазара в третото тримесечие на 2017-а.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин