/ BMW представи новото Z4 М40i на българска земя

BMW представи новото Z4 М40i на българска земя

Чистокръвен роудстър, по-спортен и атрактивен от всякога – това е BMW Z4 през моделната 2023 г. Най-новата, старателно модернизирана версия на открития двуместен автомобил впечатлява със свежите дизайнерски акценти в екстериора, по-богатото серийно оборудване и нови опции.

Новостите подчертават повече от всякога спортния характер на BMW Z4 е осигуряват идеалните предпоставки за продължаване на неговата история на успеха като символ на чистата радост от шофирането в моделната гама на премиум автомобилния производител от Бавария и като световен лидер в сегмента.  

С мощните двигатели и задвижване на задните колела, последователно насочената към динамика и пъргавина автомобилна концепция, класически текстилен мек покрив и прогресивна премиум атмосфера в интериора, BMW Z4 пренася в модерната епоха традиционното роудстър изживяване. Неговият външен вид сигнализира максимален спортен дух, който веднага се разпознава от екстериорните елементи на М спортния пакет, който вече е сериен и за четирицилиндровите модели. Като част от разширяването на серийното оборудване и значително рационализираната продуктова гама, вече няма да се предлагат оборудванията Модел Advantage, Модел Sport Line и Модел M Sport. Разширени възможности за индивидуализация на BMW Z4 предлага по-богатата с три нови варианта гама от външни лакови покрития, допълнителни 19-инчови M алуминиеви джанти и светлини M Shadow Line.

Портфолиото от задвижвания включва два четирицилиндрови и един редови шестцилиндров двигател, който осигурява абсолютната уникалност в сегмента на BMW Z4 M40i (среден разход на гориво: 8,1 – 7,9 литра/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 184 – 179 г/км според  WLTP; данни според NEDC: – ). Продажбите на BMW M Автомобила са над 30 % от всички продажби на роудстъра по целия свят, като в Германия BMW Z4 M40i има пазарен дял от 48 %.

По целия свят вече са продадени над 55 000 екземпляра от третото поколение BMW Z4.  Най-важният отделен пазар за роудстъра е Германия, където са продадени около 26 % от всички автомобили от настоящото поколение, следван от САЩ със 17 %, Китай, Обединеното кралство и Япония. Откакто е въведено на пазара, BMW Z4 има изключително постоянен обем на продажби в един автомобилен сегмент, който като цяло намалява. Още от самото начало той е най-продаваният модел в своя изключително конкурентен автомобилен клас, който е зает почти изключително от немски премиум марки, и оттогава непрекъснато увеличава пазарния си дял.

Допълнително информация за BMW Z4. Цена за България – 132 750 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин